PS5 DualSense-controlleren har indbygget mikrofon og adaptive triggers

Sony dropper DualShock-navnet på PlayStation-controlleren. Controlleren til PlayStation 5 hedder DualSense - her er hvad vi ved om den.

PS5 DualSense-controlleren har indbygget mikrofon og adaptive triggers

Vi kan snart sige farvel til DualShock, for i og med at Sony senere i år lancerer PlayStation 5, så vinker de samtidig farvel til brand-navnet, der har fulgt med deres controller siden den allerførste Playstation-konsol. I stedet introduceres en ny controller med navnet DualSense. Nu har Sony også afsløret, hvordan den nye kontrol kommer til at se ud.

Læs også: Sony afslører specifikationerne på PlayStation 5

Ny designretning for Playstation

Selve designet byder på et helt nyt udseende med to farvetoner, i stedet for det traditionelle sorte look, PlayStation-controllere plejer at have. Lightbaren, der på DualShock 4 sidder på bagsiden, er flyttet og omkranser kanten af touchpad’en. Det skal give en fornemmelse af, at touchpad’en er en smule større.

Derudover kommer DualSense til at have en indbygget mikrofon og højtaler, så man kan snakke med vennerne, helt uden et headset. Share-knappen fra DualShock har måttet lade livet, og i stedet får vi en Create-knap. Hvad den kan gøre, kommer Sony til at fortælle os mere om i løbet af de kommende måneder.

Læs også: Sammenligning: PlayStation 4 mod PlayStation 5

Hvis vi ser nærmere på bagsiden af DualSense-controlleren, ser vi en skøn tilføjelse: USB-C port til opladning. Sony har tidligere antydet flere detaljer ved DualSense, såsom adaptive L2 og R2 triggere, samt haptisk feedback. Ifølge Sony skal kombinationen af DualSense og PlayStation 5s Tempest 3D AudioTech give en fordybende fornemmelse, når man spiller.

Indtil videre er planen stadig, at PS5 skal komme på hylderne i tid til julehandlen i år. Det betyder, at der stadig er god tid til det hele vil være afsløret. Engang når DualSense og PlayStation 5 er lanceret , så kan vi selv teste om de nye controller er så behagelig, som den ser ud til at være.

Nu ved vi, hvordan kontrollen kommer til at se ud, men vi ved stadig ikke, hvordan selve konsollen kommer til at se ud. Vi kan jo håbe på lidt afsløringer om den inden længe.

Opfølgning på artiklen

Fortællingen slutter ikke her. Daniel Søgaard Hald kunne ikke lade være. 17/3/2020 havde redaktionen fokus på en ny vinkling på emnet PS5 og Xbox Series X forventes at blive forsinket – Du læser den her. Sidste ord er ikke skrevet. Se de seneste nyheder her.