Rygte: Google Assistent kan overtage Bixbys plads på Samsung-mobiler

Google og Samsung forhandler angiveligt om at lade Google Assistent og Play-butikken få en mere fremtrædende rolle på Samsungs telefoner på bekostning af Samsungs assistent Bixby.

Rygte: Google Assistent kan overtage Bixbys plads på Samsung-mobiler

Apple har Siri, Google har Google Assistent og Samsung har Bixby. Men modsat de to første, har Samsungs Bixby-assistent endnu ikke blevet et særlig stort hit blandt brugere af Samsung-telefoner, selv om assistenten er dybt integreret i Samsungs smartphones.

Det kan der dog snart blive lavet om på. Ifølge erhvervsmediet Bloomberg skulle Samsung og Google nemlig være i forhandlinger at give Google Assistent og Google Play-butikken en mere fremtrædende rolle i Samsungs tilpasning af Android-software. Det vil, ikke overraskende, efterlade Bixby mindre integreret i softwaren end i dag.

Det forlyder, at det skulle være mere af nød end af lyst, at Samsung forhandler om denne mulighed. På grund af COVID-19 har Samsung nemlig ”kun” solgt 58 millioner smartphones i årets første kvartal ifølge analyseinstituttet IDC. Det er en tilbagegang på 18,9 procent i forhold til første kvartal 2019, hvor Samsung solgte 71,9 millioner smartphones.

Det store fald i antal solgte Samsung-mobiler og dermed også indtjeningen skulle have fået Samsung til at kigge på andre indtjeningskilder, heriblandt denne potentielle aftale med Google, som søgegiganten naturligvis skal betale Samsung for.

Google er nemlig ikke helt utrænget i at betale sig adgang til prominente placeringer hos andre. Et rygte går nemlig på, at Google i 2018 har betalt ærkerivalen Apple hele 57 milliarder kroner for at forblive standardsøgemaskinen i Apples standardbrowser på iOS, Safari.

Det er endnu uklart, hvilken mere fremtrædende rolle, Google Assistent og Play-butikken vil få på Samsung-telefoner, hvis Samsung og Google bliver enige om en aftale. En mulighed kan være at lade Google Assistent overtage rollen som standardassistent, når man trykker på ”Bixby”-knappen på Samsungs-telefoner.

Over for Bloomberg kommer både Samsung og Google med nogle ikke-svar, som hverken afviser eller bekræfter historien.

Læs også: Opdatering til Galaxy S10: Nu bestemmer du over Bixby-knappen