Rygte: Microsoft vil annoncere billig Xbox Series S i august

Den næste Xbox Series X får følgeskab af en skrabet udgave, Xbox Series S, som angiveligt bliver præsenteret i august, efter at Microsofts tidsplan er skredet en smule.

Rygte: Microsoft vil annoncere billig Xbox Series S i august

Næste generation Xbox, Series X, bliver en realitet i løbet af 4. kvartal. Det har Microsoft allerede meldt ud, men it-giganten er ikke nær så åbenmundet, når det kommer til en anden og billigere variant, som menes at være på vej.

Xbox Series S kommer den skrabede udgave af Xbox Series X ifølge Eurogamer til at hedde. Ifølge mediet var det oprindeligt planen, at Microsoft ville offentliggøre den billigere konsol med kodenavnet ’Lockhart’ ved den store E3 2020-messe, som skulle have fundet sted 9. juni. Messen blev dog aflyst på grund af COVID-19. Mediet erfarer, at Microsoft har skubbet præsentationen af Series S til august måned.

Microsoft har endnu til gode at anerkende den billigere Xbox Series S’ eksistens, men der er dog efterhånden ingen tvivl om, at konsollen eksisterer. I forbindelse med offentliggørelsen af Xbox Series X-udviklerkittet har Microsoft nemlig gjort det muligt for udviklere at aktivere en særlig Lockhart-tilstand, så udviklerkittet yder på det niveau, som Microsoft forventer fra Xbox Series S.

Læs også: Microsoft gør klar til at sælge Xbox Series X

Xbox Series S har kun 33 % af Series X’ ydeevne

Ifølge The Verge vil den skrabede Xbox Series S være optimeret til at spille på 1080p- og 1440p-skærme og altså ikke 4K. Hardwaren vil bestå af 7,5 GB anvendelig RAM (8 GB), den samme AMD Zen 2-CPU med 8 kerner som storebroren – dog en smule underclocket fra de oprindelige 3,8 GHz – og et grafikkort med en ydeevne på 4 teraflop. Til sammenligning har den store Xbox Series X hele 13,5 GB brugbart RAM (16 GB) og hele 12 teraflops.

Xbox Series S vil naturligvis blive en billigere konsol end Series X, men hvor billig vides endnu ikke. Da Xbox Series X bliver bagudkompatibel med tusindvis af spiltitler ved lanceringen, vil det samme formentlig også blive tilfældet med Series S. Med en regnekraft på 4 teraflops skal den dog være meget billig, før den er et bedre køb end Xbox One X til omkring 2.300 kroner med en regnekraft på 6 teraflops og mulighed for opskalering af spil til 4K.

Til gengæld har Microsoft den fordel mod ærkerivalen Sony, at Playstation 5 ikke umiddelbart kommer i en decideret skrabet udgave. Godt nok kommer Playstation 5 i en variant uden optisk drev, som ventes at blive en anelse billigere, men hardwaren i de to er den samme. I de kommende måneder bliver vi formentlig klogere på, hvad de forskellige konsoller kommer til at koste – og så vil vi altså også med al sandsynlighed også blive introduceret for Xbox Series S i august.

Læs også: Læk: Her er prisen på PlayStation 5

Mere til sagen

Sagen har udviklet sig. Siden vi kørte artiklen er der sket mere. Steen Jørgensen kørte videre med bolden. 12/6/2020 kom der nyt i sagen med fortællingen om Bang & Olufsen arbejder på officielt tilbehør til Xbox – Historien bringes videre her. Se også de seneste nyheder om temaet her.