Samsung Neo QLED er første tv med gaming-certificering

Samsungs nye Neo QLED-tv bliver branchens første, som kan sætte en label med officiel gaming-certificering ved siden af prisskiltet.

Samsung Neo QLED er første tv med gaming-certificering

Samsung kommende high-end serie af smart-tv får ny en helt ny certificering. Faktisk bliver 2021-serien af Neo QLED-tv de den første med en officielt gaming-certificering.

Gaming TV Performance-certificeringen kommer fra VDE (Verband Deutscher Elektrotechniker), som er et velkendt institut for elektroteknik i Tyskland. Det er modellerne den nye QLED-serie (QN900, QN800, QN90, QN85), som modtager denne certicering. Men hvad betyder den nye certificering egentlig?

Læs også: Samsungs 2021 Neo QLED-TV vil være bedst til gaming

Lav input-lag og HDR

Certificeringen gives for lavt input-lag og HDR med lysstyrke højere end 1000 nit. Hver model i serien var en del af en grundig testproces og modtog til sidst certificeringen for mindre end 10 ms ventetid under hver spilscene.

Derudover modtog Samsungs Neo QLED, certificering for HDR med en lysstyrke over 1000 nit. Den nye FreeSync Premium Pro-teknologi understøtter også HDR, som fremhæver detaljer i de lyseste og mørkeste scener for at give optimeret kontrast.

Med disse resultater, så kan Samsungs Neo QLED-serie altså prale med en fin gaming-certificering. Med næste-generations spillekonsoller på markedet, så skal den nye certificering ikke undervurderes. Vil man gerne have mest muligt ud at den nye PlayStation 5 eller Xbox Series X, så er det let at vælge et TV med en certificering til spil.

Læs også: PlayStation 5 og Xbox Series X: Derfor skal dit TV have HDMI 2.1

Gaming-specifikke indstillinger

2021-serien af Neo QLED fra Samsung vil også gøre spiloplevelsen bedre ved hjælpe af software. Her er det Wide Game View og Game Bar, som giver en bredere oplevelse med 21:9 og 32:9-formater samt muligheden for hurtigt at kontrollere forskellige spiloplysninger, heriblandt lydinstillinger.

Og selvfølgelig kommer de med understøttelse af 120 Hz med Samsungs egen Motion Xcelerator Turbo+.

Se også: Test af headsets, gadgets og tilbehør

2021 Samsung Neo QLED kommer snart

Det varer ikke længe, inden Samsungs 2021 Neo QLED smart-tv lander i butikkerne. De første forventes på lager i starten af april.