Sony afslører specifikationerne på PlayStation 5

Sony har i dag afsløret de fulde specifikationer på PlayStation 5. Dermed er konsol-krigen skudt i gang.

Sony afslører specifikationerne på PlayStation 5

Langt om længe er der nyt om Sonys næste spillekonsol, PlayStation 5. I dag afholdte den japanske elektronikvirksomhed et såkaldt “deep dive”, hvor der blev kigget nærmere på detaljer og specifikationer på PS5.

Siden PS5 først blev annonceret har Sony drillet os med mindre detaljer her og der, for at opretholde hypen for produktet. I mandags afslørede Microsoft specifikationerne for deres Xbox Series X-konsol, og måske det har fået Sony op i gear.

I går annoncerede de, at Mark Cerny, designeren af PS5, ville fortælle om den ventede konsol.

Se også: Her er billeder PlayStation 5

Specifikationer på PlayStation 5

  • AMD Zen 2 processor med 8 kerner på 3,5GHz
  • AMD RNDA 2 custom grafikchip (10.28 teraflop)
  • 16GB of GDDR6 RAM
  • 825 GB custom SSD-harddisk

Ligesom med Xbox Series X, så lover Sony en gevaldig opgradering når det kommer til loadtider. Hvor harddisken i PS4 præsterede 1 GB data på 20 sekunder, så er PS5 meget hurtigere med 5GB data på ét sekund. Der vil stadig være mulighed for at tilslutte langsommere USB-harddisk, men det vil primært kunne bruges til bagudkompabilitet med PS4-spil.

Xbox Series X ser ud til at blive den stærkeste konsol

Som nævnt i artiklen, så afslørede Microsoft i mandags deres specifikationer på Series X-konsollen, hvilket gør det oplagt med en hurtig sammenligning. Kigger man på rene specifikationer, så ser PS5 ud til at få baghjul af Xbox Series X. Xbox’en overgår med en AMD Zen 2 processor med 8 kerner på 3,8GHz og op til 12 teraflop PS5.

Her er specifikationerne på Xbox Series X-spillekonsollen:

  • AMD Zen 2 processor med 8 kerner på 3,8 GHz
  • AMD RNDA 2 custom grafikchip (ray tracing, 12 teraflop)
  • 16GB GDDR6 RAM
  • 1TB custom NVME SSD-harddisk

Læs også: Microsoft afslører specifikationerne på Xbox Series X

Sony har allerede lovet 8K-opløsning og også 4K-spil ved 120 Hz. Der kommer også 3D-lyd, en valgfri tilstand med lavt strømforbrug og bagudkompatibilitet med PS4-titler.

Læs også: Playstation 5: Lanceringsdato, pris og salgstart afsløret

Opfølgning på sagen

Historien er stadig aktuel. Daniel Søgaard Hald fastholdt sit fokus på emnet. 12/3/2020 blev fortællingen ført videre med en artikel omkring Doom Eternal bliver flottere på Google Stadia end PS4 Pro – Tjek artiklen her. De seneste nyhedsartikler om temaet “Xbox” finder du her..