Microsoft afslører specifikationerne på Xbox Series X

Microsoft har afsløret specifikationerne på deres kommende spillekonsol, Xbox Series X. AMD Zen 2 processor, 16GB GDDR6 RAM og 1TB SSD-harddisk.

Microsoft afslører specifikationerne på Xbox Series X

Men vi venter på informationer og specifikationer på Sonys PlayStation 5, så er Microsoft klar med endnu mere nyt om Xbox Series X-konsollen. Vi ved allerede lidt om Xbox Series X, men nu får vi de fulde specifikationer serveret på et sølvfad.

Det er selvfølgelig ikke så overraskende, at den kommende Xbox vil byde på bedre grafik, men de specifikationer Microsoft viser frem lyder ganske imponerende. Udover rene specifikationer, så viser Microsoft hvor meget kortere loadtiderne med den nye SSD-harddisk er.

Læs også: Nyheder om spil og gaming

Specifikationerne på Xbox Series X

Her er specifikationerne på Xbox Series X-spillekonsollen:

  • AMD Zen 2 processor med 8 kerner på 3,8 GHz
  • AMD RNDA 2 custom grafikchip (ray tracing, 12 teraflop)
  • 16GB GDDR6 RAM
  • 1TB custom NVME SSD-harddisk

De 16 GB RAM er delt op i tre kategorier: 10 GB til hurtig GPU-hukommelse, 3,5 GB standard hukommelse og 2,5 GB er reserveret til konsollens styresystem. Xbox Series X bliver kølet med luft. En 130 millimeter blæser trækker luft fra konsollen bund og ud af toppen.

På bagsiden af Xbox Series X vil man kunne udvide lagerpladsen med eksterne 1TB-udvidelseskort, og der er også support for USB 3.2 harddisk. Mikrosofts mål med spillekonsollen er 4K-opløsning ved minimum 60 FPS og op til 120 FPS, men der vil også være support for 8K-opløsning.

Læs også: Playstation 5: Lanceringsdato, pris og salgstart afsløret

Imponerende load-tider på Xbox Series X

Ovenstående specifikationer lyder spændende, men det mest imponerende er næsten loadtiderne. Vi kender alle at sidde og vente tålmodig på at spillet starter, men det er netop noget næste generation af spillekonsoller fokuserer på at minimere.

I videoen herunder ser man den nuværende Xbox One X og den kommende Xbox Series X i en direkte duel om hurtigste loadtid. I spillet State of Decay 2 viser den nye SSD-harddisk muskler, og er klar hele 40 sekunder før den gamle:

Derudover kan Series X-konsollen gemme og hurtigt gentoptage spil, præcis hvor man var sidst, selvom den har været slukket. Det betyder at man flere dage eller uger senere lynhurtigt kan fortsætte hvor man slap. Her er en demo af Quick Resume:

Læs også: Analytiker: PlayStation 5 bliver mere populær end Xbox Series X

Xbox Series X kommer til jul

Xbox Series X kommer, sammen med PlayStation 5, til jul. Der er desværre ikke noget nyt om prisen på Xbox Series X endnu. Allerede til juni afslører Microsoft nyt om spillene til konsollen.