Sony har solgt over 10 millioner PlayStation 5-konsoller

Sony når en stor milepæl: 10 millioner PlayStation 5-konsoller er solgt på trods af, at det har været nærmest umuligt at købe den siden lanceringen i november.

Sony har solgt over 10 millioner PlayStation 5-konsoller

Sony har nu solgt over 10 millioner PlayStation 5-konsoller. Det er en stigning på mere end to millioner enheder siden de sidst offentliggjorde salgstal i april. Dengang lå det samlede salg på 7,8 millioner. Det betyder, at PlayStation 5 stadig sælger bedre end PS4, og den er dermed den hurtigst sælgende konsol i Sonys historie.

PS5 sælger altså godt, men leverancen er begrænset, og det er stadig svært at for fat i en konsol på grund af den globale mangel på chips. Jim Ryan, der er præsident og direktør for Sony Interactive Entertainment, oplyser, at PlayStation 5 er solgt i uhørt højt tempo, og at efterspørgslen i fremtiden er større, end de kan levere på – det bliver deres store udfordring.

Læs også: PlayStation 5 vil også være en mangelvare i 2022

De mest populære spil til PlayStation 5

Sony har også delt milepæle om spiltitler til PS5. Spider-Man: Miles Morales har solgt mere end 6,5 millioner eksemplarer siden lanceringen i november, og Ratchet & Clarck: Rift Apart har solgt mere end 1,1 million på bare en måned. Returnal har også solgt mere end 560.000 eksemplarer siden lanceringen i april.

Sony fortæller altså gerne om salget af hardware, men Microsoft stoppede med det allerede i Xbox One-tiden. Ved Microsofts præsentation af det seneste kvartalsregnskab forleden sagde direktøren Satya Nadella dog, at de “satser alt på spil”. Nadella forklarede, at Xbox Series S og X er deres hurtigst sælgende konsoller nogensinde.

Daniel Ahmad, senioranalytiker ved Niko Partners, har på Twitter vurderet, at Xbox Series X og Series S i alt har solgt 6,5 millioner frem til slutningen af juni. Det er mere i forhold til tidligere vurderinger, der lyder på på 5,7 millioner for Xbox One og 5 millioner Xbox 360 i samme tidsperiode efter lanceringerne.

Læs også: Microsoft vil lave eksklusive Xbox-spil til skyen

Seenste nyt om emnet

Temaet fortsætter med at være relevant. Daniel Søgaard Hald fortsatte fortællingen. 23/6/2021 stillede redaktiornen igen skarpt på tematikken med en ny vinkel på temaet PlayStation advarer mod at købe Cyberpunk 2077 – Følg den videre udvikling her. Redaktionen har stadig interesse for temaet. Klik her for at læse aktuelle nyheder..