PlayStation 5 vil også være en mangelvare i 2022

Det bliver også svært at få fingrene i den populære konsol til næste år. Sony oplyser nu at PlayStation 5 også vil være en mangelvare i 2022.

PlayStation 5 vil også være en mangelvare i 2022

Det var tæt på umuligt at få fat i en PlayStation 5 efter lanceringen sidste år. Indtil videre har det været lige så svært i år og det ser ud til at blive samme situation næste år. Producenten melder nemlig ud, at det PlayStation 5 i flere måneder endnu vil være en mangelvare.

Læs også: Rapport: En hurtigere PlayStation 5 er på vej

Det er en trist nyhed for alle dem, som sidder tålmodigt og venter på at kunne købe næste-generations spillekonsollen fra Sony, som endte med at blive det mest ventede produkt i 2020. Men det ser altså ud til, at i skal finde noget mere tålmodighed frem fra dybet, for der er endnu intet lys for enden at tunnelen. Hiroki Totoki, CFO for Sony, har til producentens fremlæggelse af seneste regnskab gjort det klart, at det har meget svært ved at følge med efterspørgslen lige nu.

“Jeg tror ikke, at efterspørgslen falder til ro i år, og selvom vi sikrer mange flere enheder og producerer mange flere enheder af PlayStation 5 næste år, ville vores udbud ikke være i stand til at indhente efterspørgslen,” sagde Totoki.

Læs også: Bedste bredbånd til gaming

PS5 er en eftertragtet vare

Det er ikke fordi Sony ikke producerer PlayStation 5-konsoller, men de kan simpelthen bare ikke følge med efterspørgslen. Her er sikkert også andre ting som spiller ind. Man kan forestille sig at det tager længere tid at fremstille en PS5 end en PS4, da her er mere tidskrævende ting, som fx flydende metal i stedet for normal kølepasta. Og derudover er der stadig en verdensomspændende mangel på chips, som Sony sikkert også er berørt af.

Indtil videre (indtil 31. marts) har Sony produceret 7,8 millioner PlayStation 5, hvilket også er en god sjat. Producenten ramte 14,8 millioner enheder i det første år med PS4, så det kunne tyde på, at efterspørgslen efter PS5 er større end den var med forgængeren.

Sony har tidligere meldt ud at PS5-situationen ville blive bedre for hver måned, men det ser altså ikke længere ud til at holde stik. Så “hang in there”, jer der venter på at kunne købe en PlayStation 5, for den vil også være mangelvare til næste år.

Læs også: PlayStation 5 – Find den rigtige eksterne harddisk

Fortsættelse:

Historien er stadig aktuel. Daniel Søgaard Hald gik videre med sagen. 10/5/2021 fik historien nye ben at gå på med et indlæg omkring emnet Rapport: En hurtigere PlayStation 5 er på vej – Artiklen kan du læse her her. Seneste tidende om temaet kan du læse her..