Spotify har nu playlister til dit kæledyr

Over 70 procent af alle kæledyrsejere spiller musik for deres dyr, og derfor lancerer Spotify i dag personlige playlister til kæledyr.

Spotify har nu playlister til dit kæledyr

Det er ikke 1. april endnu, selvom man med denne nyhed kunne tro det. Spotify lancerer i dag personlige playlister, tilpasset dit kæledyr. Mennesker er åbenbart ikke de eneste, der har glæde af musik. Faktisk spiller over 70 procent af alle kæledyrsejere musik for deres dyr, hvorfor Spotify i dag lancerer personlige playlister til kæledyr.

Hver Pet Playlist udgør omkring 30 sange, der på baggrund af algoritmer og med kæledyrets personlighed og karaktertræk i tankerne, er baseret på både brugerens og kæledyrets præferencer. For eksempel vil en energisk hund måske få en playliste med upbeat-sange, mens en genert kat måske kommer til at lytte til sange i langsommere tempo.

Læs også: Sonos tilføjer gratisudgave af Spotify

Dyr foretrækker soft rock og klassisk musik

Dyr foretrækker soft rock og klassisk Det lyder måske skørt med disse nye playlister. Men en global online undersøgelse fra Spotify viser, at 71 procent at kæledyrsejere i hele verden spiller musik for deres kæledyr. Otte ud af ti er desuden overbevist om, at deres kæledyr godt kan lide musik.

Og samtidig med at 70 procent af kæledyrsejere dagligt tager hensyn til deres kæledyrs følelsesmæssige velvære, tror de fleste af dem også, at musik kan afhjælpe stress hos dyret, øge dyrets glæde og holde dem med selskab. Desuden siger næsten 50 procent, at deres kæledyr foretrækker visse sange eller musikgenrer – og her ligger klassisk musik og soft rock i top.

Algoritmer udviklet sammen med ekspert I forbindelse med udviklingen af Pet Playlists, konsulterede Spotify musikologen David Teie. Ud over at være cellist i America’s National Symphony Orchestra er han også foregangsmand inden for arts-specifik musik. Han har komponeret hele to albums med musik til katte.

Mens de enkelte playlister er baseret på algoritmer, er udformningen af algoritmerne påvirket af David Teie’s råd og ekspertise. Han kender nemlig til generelle præferencer hos hvert dyr. For eksempel responderer hunde ikke særligt godt på musik, der bevæger sig i de dybe toner, da det ofte opleves som en trussel.

Læs også: Test af Sonos Move – batteridreven Sonos-højtaler

Sådan laver du playliste til dit kæledyr

Besøg spotify.com/pets og følge disse fire simple trin:

  • Vælg dit kæledyr – vælg mellem hund, kat, leguan, hamster eller fugl.
  • Fortæl mere om dit kæledyr – er det afslappet eller energisk, genert eller venskabelig,
  • ligeglad eller nysgerrig? Disse karaktertræk hjælper Spotify med at lave playlisten mere personlig for dit kæledyr
  • Tilføj navn og foto – navn og foto vil være på playlisten, og du får også et personligt sharecard
  • Lyt og del – når du er færdig, har du adgang til din Pet Playlist med det samme, så du både kan lytte til og dele den.

Læs også: Spotify Duo: Del dit abonnement

Flere nyheder om temaet

Efterfølgende kom der mere om sagen. mobilsiden valgte at gå videre med sagen. 7/1/2020 kom der nyt i sagen med en sag med fokus på JBL lancerer ny serie af hovedtelefoner – Følg det videre forløb her. Seneste nyt om temaet kan du finde her.