Apple lancerer ny iPad Pro med USB-C

Apple er nu klar med en ny udgave af iPad Pro. Væk er Touch ID fingeraftrykslæseren og den får nu USB-C.

Apple lancerer ny iPad Pro med USB-C

Den første iPad Pro blev lanceret i 2015 og den blev sidst opdateret sidste år. Nu er Apple klar med en helt ny iPad Pro, som fylder 25 procent mindre. Touch ID er nu væk og er blevet erstattet med Face ID. Den byder på mere lagerplads, USB-C indgang og voldsomt forbedret ydeevne.

Sammen med Touch ID fingeraftrykslæseren, så er rammen omkring skærmen nu også betydeligt mindre. Skærmstørrelserne er på 11 tommer og 12,9 tommer og panelet er Apple nye Liquid Retina Display, også set på iPhone XR. På grund at den smallere kant omkring skærmen, så fylder de nu meget mindre end før.

Læs også: Apple lancerer ny Macbook Air med Retina Display

ipad pro 2018
iPad Pro 2018. Foto: Apple

Den nye iPad Pro får en ny version af Apples vilde A12 Bionic, som har fået navnet A12X Bionic. Den er op til 90 procent hurtigere og er ifølge Apple hurtigere end 92 procent af alle bærbare computere på markedet. Grafikchippen er også blevet opgraderet og giver nu op til 1000 gange bedre ydeevne end den første iPad.

Lagerpladsen er også blevet opgraderet og man kan nu få helt op til 1TB plads i iPad Pro. Som noget helt nyt, så får iPad Pro nu USB-C port, hvilket giver mange nye muligheder for at forbinde til andet elektronik. Den kommer i lagerplads størrelserne 64GB, 256GB, 512GB og 1TB.

Det ser ud til at 3,5mm jackstikket nu endelig er fjernet fra iPad Pro.

ipad pro photoshop
Photoshop på den nye iPad Pro 2018. Foto: Apple

Højttalerne på den nye iPad er også blevet forbedret og det samme er kameraet. Ombord er et 12 megapixel TrueDepth kamera, der glædeligt skyder 4K ved 60 FPS. Der er ingen skærmnotch, men der er stadig Face ID og den infrarøde sensor. Face ID virker både når tabletten ligger og står.

Den kommer med en 18w oplader og batteriet giver op til 10 timers brug.

Pris og tilgængelighed på den nye iPad Pro 2018

Den nye iPad Pro starter ved 6.699 kroner for 11 tommer og 8.699 kroner for 12,9 tommer. Den dyreste udgave med 1TB lagerplads og 4G+WiFi ligger i 17.499 kroner. De kan forudbestilles allerede nu og lander i butikkerne den 7. November.

Mere nyt om emnet

Historien tog relativt hurtigt en ny drejning. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. d. 19/10/2018 fulgte vi artiklen op med nyheden; Apple offentliggør nye iPads den 30. oktober – Du finder den her. Se også de seneste nyheder om temaet her.