Bruger vi stadig tablets? [Afstemning]

For få år siden blev der solgt ufatteligt mange tablets, men salget er stærkt faldende. Bruger du stadig en tablet eller hvordan klarer du dig uden?

Bruger vi stadig tablets? [Afstemning]

For ca. 8 år siden blev den første iPad præsenteret. Det var dengang hvor mobiltelefon skærme var store når de var 3,5″. Den første iPad skabte et behov som man ikke tidligere havde haft, og mange forstod ikke helt produktet. Først efter de rent faktisk havde haft det i hænderne gav det mening, og der gik ikke længe før den var allemandseje. Bare den første weekend blev der solgte ca. 300.000 iPads og efter første måned var dette tal steget til omkring 1 million. Den var et kæmpe hit.

tablet salg 2018
Foto: IDC

Flere andre producenter så muligheder og ville konkurrere med Apple. Desværre var få operativ systemer klar til de store skærme. Samsung kastede sig ud i at få kæmpet Android Gingerbread ned på deres Galaxy Tab. Det var selvom Google informerede Samsung om, at det bestemt ikke var en god ide. Herefter kom der en række andre bud på en tablet på markedet, men ingen af dem hittede som Apples iPad. Specielt på apps var iPad’en langt foran konkurrenterne.

iPad’en findes stadig og i flere afstøbninger, som den store iPad Pro. Dog er salget faldende. Tilbage i maj 2017 skrev vi, at Apple havde solgt 1,3 millioner færre iPads end samme periode året forinden. 

Læs mere her: Apple iPads i krise – dårligste salg i over tre år

Men hvad skyldes det aftagende salg? Det åbenlyse svar er, at skærmene på vores telefoner er blevet større, så man gider måske ikke længere række ud efter iPad’en. Men levetiden på en tablet er muligvis også længere end en mobiltelefon, så måske de bare bliver udskiftet knap så ofte. 

Har du selv en tablet og bruger du den stadig? Svar i afstemningen herunder og uddyb gerne dit svar i kommentartråden herunder.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Opdatering:

Redaktionen kunne ikke gøre andet end at følge op på fortællingen. mobilsiden gik videre med historien. 6/2/2018 publicerede redaktionen nyheden om Medie: Apple afslører nye produkter næste måned – Læs den her. Emnet er absolut ikke dødt. Klik her for at læse de seneste nyheder..