Elgiganten chokerer med iPad til foræringspris

Et aggressivt tilbud på iPad giver rynkede pander i branchen, der undres over, at Apples brand er kommet på discount.

Elgiganten chokerer med iPad til foræringspris

Apples produkter kommer ikke på udsalg eller tilbud, sådan er i hvert fald de uskrevne regler, når der i mobilbranchen bliver spurgt til, hvordan Apple agerer over for forhandlerkæderne, når der skal værnes omkring det værdifulde brand. Det vildeste er normalt symbolske besparelser, hvis overhovedet nogle.

Elgiganten er nu den frække dreng i klassen, og sælger en iPad 2 (fredag den 14. juni 2013) til 1.999 kroner, hvilket er 1.000 kroner under normalprisen for en 16 GB-udgave af den populære tablet.

Flere kilder i branchen vi har talt med, der ønsker at være anonyme, er chokerede over den aggressive tilbudspris.

Opbakning fra Apple

Selvom udsalgsprisen på iPad 2 har skabt uro når ”der lyttes på vandrørene”, bekymrer det ikke hos Elgiganten.

– ”Vi har et godt forhold til Apple, og de var helt med på idéen om at bringe iPad’en ud til endnu flere danskere, men vi koordinerer ikke priser med Apple, og de blander sig ikke i det,” siger Jan Kirkedal, salgschef for dataprodukter i Elgiganten.

Apple er kendt for at have et jerngreb omkring sine samarbejdspartere, blandt andet teleselskaberne, hvilket EU-Kommissionen er ved at se nærmere på.

Mere nyt om temaet

Siden vi publicerede denne nyhedsartikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden har holdt fast i temaet. 6/6/2013 stillede redaktiornen igen skarpt på tematikken med en artikel der stillede skarpt på Rygte: iPad 5 kommer næste uge – Du kan læse det videre forløb her. Temaet er stadig aktuelt. Klik her for at læse seneste nyt..