iPadOS: Snart kan du tilslutte en mus til iPad’en

Apples nye styresystem til iPad giver den en meget efterspurgt funktion, nemlig support af mus.

iPadOS: Snart kan du tilslutte en mus til iPad’en

Der var utroligt meget på programmet, da Apples udvikler-event løb af stablen i går aftes. Masser af spændende funktioner til Apple Watch, iPhones og iPads kommer senere på året, men nogle af nyhederne er ekstra interessante. En af disse er nyheden om Apples nye styresystem til iPads, som bringer den meget tættere på at kunne erstatte den klassiske bærbare computer.

Muligheden for at smide et SD-kort eller USB nøgle i iPad’en kommer endelig, hvilket vil gøre livet lettere for mange. Ikke nok med det, så får iPad’en med iPadOS også support for mus, altså pegeredskabet. 

I beta-udgaven af iPadOS simulerer musemarkøren en typisk berøring fra en finger, og det skal først aktiveres i iPad’ens indstillinger.

Læs også: Apple iOS 13 får Dark Mode og Swiftkey-lignende tastatur

iOS-udvikleren Steve Troughton-Smith opdagede den nye support for mus, og fortæller at det virker med både Bluetooth og USB-mus. 

Der er sikkert meget mere gemt i det nye system, men ovenstående er en af de større nyheder. Du kan læse meget mere om iPadOS her.

iPadOS: Apples nye brugerflade kun til iPad

Disse iPads får iPadOS

Apples nye styresystem til iPads kommer ikke til alle modeller. Her kan du se hvilke:

  • iPad Air 2 og nyere
  • Alle iPad Pro-modeller
  • iPad (5. generation og nyere)
  • iPad mini 4 og nyere.

Seneste nyt

Siden vi publicerede denne fortælling er der kommet nyt i sagen. mobilsiden fulgte op på sagen. 3/6/2019 fulgte redaktionen op med fortællingen iPadOS: Apples nye brugerflade kun til iPad – Følg den videre histore her. Se også seneste nyt om emnet ved at trykke her..