Nu har 59 % af alle iPhones og iPads iOS 11

Apple fortsætter udrulningen af den seneste version 11 af iOS-styresystemet, som 59 % af alle aktive Apple-enheder nu er opdateret til.

Nu har 59 % af alle iPhones og iPads iOS 11

59 % af alle aktive iPhones, iPads og iPod touches er nu opdateret til den seneste version af styresystemet, iOS 11. Det oplyser Apple på sin hjemmeside, som nu er blevet opdateret med de nyeste tal fra december måned.

Udbredelsen på 59 % er en stigning på 7 procentpoint i forhold til november måned, hvor tallet lå på 52 %. Dermed har det taget Apple cirka 2,5 måned at få opdateret 6 ud af 10 af alle enheder, da iOS 11 blev rullet ud den 19. september.

Læs også: 40 % af alle iPhones og iPads har nu iOS 11

Tallene viser også, at der fortsat er 33 % – altså en tredjedel – som endnu ikke har opdateret deres iPhones, iPads og iPod touches fra iOS 10 til iOS 11. En lille gruppe på 8 % sidder endnu tilbage med tidligere udgaver af iOS-softwaren.

iOS 11 ruller langsommere ud end iOS 10

Efterhånden som Apples portefølje af iPhones er vokset og blevet mere mangfoldig – senest med tilføjelsen af iPhone X – er udrulningen af ny software gået langsommere og langsommere. Indtil videre har det taget Apple 78 dage af nå en udbredelse af iOS 11 på 59 %. Sidste år skulle Apple til sammenligning blot bruge 45 dage på at få udbredt iOS 10 til 60 % af alle aktive iPhones, iPads og iPod touches.

Det spiller formentlig også en rolle, at iOS 11 har været ramt af en hel del fejl, som Apple dog hurtigt har udsendt rettelser til. Dette kan meget vel have afholdt flere brugere end normalt fra at opdatere deres enheder.

Apple er dog fortsat længder foran Google, når det kommer til at udrulle software hurtigst. De seneste tal over udrulningen af Android 8.0 Oreo viser, at softwaren kun er landet på 0,3 % af alle aktive Android-enheder 72 dage efter at Googles Pixel- og Nexus-enheder modtog softwaren som de første .