Ny iPad Air og iPad Pro bliver større og tyndere

Dimensionerne på Apples kommende iPad Air og iPad Pro er dukket op, og særligt på tykkelsen sker der noget i de nye iPads, der kommer inden længe.

Ny iPad Air og iPad Pro bliver større og tyndere

VI har hørt mange rygter om nye iPad-modeller – især med tanke på, at Apple slet ikke annoncerede nogen nye tablets i 2023. 9to5Macs kilder har derimod nyt at fortælle om Apples iPad-planer i 2024.

Ifølge de nyeste rygter kan vi forvente os ikke bare en større iPad Air, men også en tyndere iPad Pro.

Læs også: Ny iPad Air, iPad Pro og MacBook Air fra Apple til marts

Ny 2024 iPad Air og iPad Pro på vej

Det er ikke længere nogen hemmelighed, at Apple har arbejdet på nye iPad-modeller til lancering dette forår. Det lader dog til, at dette års iPad-opdateringer bliver lidt ud over det sædvanlige.

9to5Mac fortalte allerede sidste år, at Apple var i gang med at udvikle to nye versioner af iPad Air med kodenavnene J507 og J537. Den ene af de to minder meget om den nuværende iPad Air, mens den anden har en større skærm.

Hvis det stemmer, er det første gang, iPad Air fås i to forskellige størrelser. Ifølge samme kilde får den større af de nye iPad Air mere eller mindre samme dimensioner som den nuværende iPad Pro på 12,9 tommer, så skærmen er nok også i mere eller mindre samme størrelse. Der bliver nok ikke ændret så meget på desginet på den mindre iPad Air.

Når det gælder iPad Pro, lader den nye model til at får mindre ændringer – i hvert fald når det kommer til størrelsen. 2024-modellerne bliver en smule større og tyndere. At de bliver tyndere, skyldes den omtalte OLED-skærm, der har færre lag end de tidligere anvendte LCD-skærme.

Her er de estimerede mål for alle nye iPads:

iPad-model Nuværende 2024-udgave
11″ iPad Pro 247,6 x 178,5 x 5,9 mm 249,7 x 177,5 x 5,1 mm
12,9″ iPad Pro 280,6 x 214,9 x 6,4 mm 281,5 x 215,5 x 5,0 mm
12,9″ iPad Air Findes ikke 280,6 x 214,9 x 6,0 mm

Baseret på det, vi har hørt, er producenterne af tilbehør ved at gøre klar til produktion af etuier til de nye iPads, der efter sigende skal være klar til leverance allerede i næste måned. Det følger den linje, som Bloomberg tegnede for nye iPads – nemlig at de kommer i slutningen af marts sammen med nye MacBooks.

Læs også: Apple lover dobbelt så lang batterilevetid på iPhone 15

Nye iPads: Hvad kan vi forvente?

De nye iPad Pro-modeller forventes at få M3-chippen samt OLED-skærm og mulighed for mere lagerplads end tidligere.

Visse rygter hævder, at Apple designer nyt tilbehør, der skal gøre iPad Pro mere alsidig. Når det gælder den nye iPad Air, bør den få M2- eller M3-chip i stedet for den gamle M1-chip. Betaen til iOS 17.4 antyder også muligheden for en ny iPad med Face ID-kamera i landskabsversion.

Vi forventer, at Apple ganske snart annoncerer et Apple Special Event i næste måned. Alternativt introduceres de blot i en pressemeddelelse, som det er set før ved mindre produktlanceringer.

Læs også: Næste iPad Pro kan få MagSafe-opladning