Ny iPad får større skærm og gigantisk prisstigning

Apple lancerer ny iPad 2022 i 10. generation med nyt design, større skærm, hurtigere ydeevne, USB-C og ikke mindst en meget højere pris.

Ny iPad får større skærm og gigantisk prisstigning

Ud af det blå lancerede Apple i går tre nye produkter: iPad Pro 2022, Apple TV 4K 2022 samt en ny basismodel af iPad’en, der nu er i 10. generation. Den nye iPad får flere opgraderinger, blandt andet større skærm, flere kræfter og USB-C. Samtidig får den nye iPad 10. generation også en gigantisk prisstigning.

Se også: Test af tablets

Nyt design og mere kapabel

Den nye iPad ligner endelig de andre iPads i Apple sortiment. Den nye iPad er tyndere og har samtidig en større skærm. Det er en 10,9-tommer IPS LCD-skærm på 2360 x 1640 pixel med 500 nits.

Fik denne iPad en M1-chip ville den minde for meget om iPad Air, tænker vi. Derfor kommer den kræfter i stedet fra en Apple A14 Bionic, som blev introduceret i den to år gamle iPhone 12.

iPad 10. gen går over til USB-C og understøtter Apple Pencil af første generation. Her skal man dog lige være opmærksom på, at Apple Pencil bruger Lightning-stik og ikke USB-C.

Oplåsning af denne iPad sker stadig med Touch ID, der er placeret på powerknappen i toppen af enheden. iPad 2022 leveres med understøttelse af Wi-Fi 6, og LTE-varianten understøtter 5G.

Den nye iPad 2022 kommer i flere nye farver.

Se også: Skærmbeskytter til iPad der fungerer med Apple Pencil

Ny iPad 10. gen er langt dyrere

Den nye basismodel af Apples iPads kommer i farverne sølv, blå, lyserød og gul, og man kan vælge mellem 64 GB og 256 GB samt Wi-Fi og Wi-Fi + 5G-forbindelse.

Men hvad med prisen? Den nuværende iPad 9. generation fik en vejledende pris på 2.799 kroner. Den nye model er steget 1.700 kroner i pris til 4.499 kroner med Wi-Fi. Skal du have Wi-Fi og 5G er prisen fra 5.999 kroner. Den første model koster vanvittige 7.499 kroner.

Find bedste værksted til iPad Air 5, hvis den skulle gå i stykker.

Se også: Tilbud på iPad, iPad Air og iPad Pro? Her er de bedste priser