Nye rygter om kommende iPad Air

Apple forventes at introducere en ny iPad Air og iPad Pro i løbet af de kommende uger. Nu ser det ud til, at en af de designændringer fra iPad Pro også kommer til den kommende Air-model.

Nye rygter om kommende iPad Air

Ifølge Weibo-rygtesmeden Instant Digital har Apple lavet en vigtig designændring i den kommende iPad Air med M2-chip, da den efter sigende vil have et ”liggende” FaceTime-kamera.

Hvis dette læk viser sig at være korrekt, må man formode, at Apple har fået god feedback fra 10. generations iPad med 10,9 tommer skærm, som også har et liggende FaceTime-kamera.

Læs også: Ny iPad Air og iPad Pro bliver større og tyndere

Løser problem med ældre iPads

Mange af iPad-kundernes hyppigste klager er centreret om brugen af FaceTime, og især når de deltager i FaceTime-opkald med iPad’en i liggende tilstand. Med de nuværende modeller ser FaceTime-brugerne nemlig ikke ind i kameraet, og det giver en besynderlig synsvinkel for dem, der taler med dem på f.eks. en Mac.

Apple har endda forsøgt at løse problemet ved at tilføje en softwarebaseret forbedring, der får brugerne til at føle, at de kigger på webkameraet, men det har ikke været nok. Med denne designændring vil iPad Air være en must-have-opgradering for brugere, der bruger meget tid på Zoom-opkald, videomøder og meget mere.

Lækket bekræftes af, at 9to5Mac for nylig fandt referencer i iOS 17.4-betakoden, der antyder, at Apple forbereder et liggende FaceTime-kamera til iPad Pro. It-giganten har nemlig tilføjet en kodestreng, der siger: “Under Face ID-opsætning skal iPad være i landskab med kameraet øverst på skærmen.”

Den nye iPad Air har endnu flere funktioner i ærmet

Udover denne designændring forventes den nye iPad Air at få en større variant med en 12,9 tommer skærm, M2-chippen og endda drage fordel af det mulige nye Magic Keyboard- og Apple Pencil-tilbehør, der kommer med iPad Pro med OLED-skærm.

Selvom en bedre skærmteknologi ikke forventes før 2026, vil denne iPad have flere andre ændringer, der kan gøre den til et must-have for kunderne – især med iPad Pro, der formentlig bliver dyrere.

Læs også: Salget af tablets falder fortsat – Apple klarer sig bedst