Rygte: Apple vil lancere den billigste iPad nogensinde

I 2. kvartal 2018 kan du forvente en ny iPad, som vil udmærke sig ved at koste mindre end nogen anden iPad, som Apple har lanceret, lyder nyt rygte.

Rygte: Apple vil lancere den billigste iPad nogensinde

Sammenligner man priserne på de fleste Android-tablets med Apples iPads, er der en vis forskel at spore. iPads ligger i den noget dyrere ende, hvilket også giver et bedre slutprodukt for mange forbrugere.

De højere priser appellerer dog ikke nødvendigvis til udviklingslandene, hvor der er meget fokus på pris.

Læs også: Alle iPhones næste år får samme design som iPhone X

Det forlyder i forvejen, at Apple næste år lancerer en billigere iPhone med samme design som iPhone X, og nu skriver mediet DigiTimes, at også iPad er på vej i en billigere udgave. Apple mister nemlig markedsdele, hvilket også gælder for producenterne af Android-tablets.

Den nye, prisvenlige iPad skal dermed sikre, at Apple kan opretholde de flotte salgstal med 10 millioner solgte iPads hvert kvartal. Det forlyder ifølge kilder fra Apples underleverandører, at den kommende iPad vil få en pris på omkring $259. Til sammenligning har den laveste pris på en iPad indtil videre været $329. Det er 2017-udgaven af iPad med Wi-Fi og 32 GB lagerplads, som i Danmark koster 2.999 kroner.

Skulle den nye iPad koste blot $259, vil en mulig dansk pris altså lyde i omegnen af 2.399 kroner – og dermed vil den pludselig være attraktiv for markant flere. Det er endnu uvist, hvad den kommer til at bestå af, når det kommer til hardwaren. Rygtet går indtil videre kun på, at den får en 9,7” stor skærm, og at den vil få debut i løbet af 2. kvartal – altså april, maj eller juni måned.

Læs også: Apple hæver priserne på iPad Pro 10,5″ og 12,9″

Det er dog ikke usandsynligt, at Apple benytter samme strategi som med den billigere iPhone, der også ventes at komme næste efterår. I så fald vil den billige iPad få en TFT-LCD-skærm, hvor flere af de andre iPads – muligvis kun Pro-modellerne – højt sandsynligt bliver udstyret med en OLED-skærm ligesom iPhone X.

De nærmere detaljer om den billige iPad bliver vi formentlig klogere på hen over de kommende måneder. Om ikke andet må Apple formodes at løfte sløret for den senest i starten af juni, hvor Apples sædvanlige WWDC-konference meget vel kan være på programmet.