Vildledende markedsføring af The new iPad

The new iPad markedsføres af Apple som et 4G-produkt, der kan udnyttes i Danmark. Vildledende markedsføring, lyder det fra flere sider.

Vildledende markedsføring af The new iPad

Da Apple præsenterede The new iPad i starten af marts måned, skete det med lovning om en tablet, der kan udnytte 4G LTE-teknologien, der giver lynhurtige datahastigheder.

Et døgn senere stod det dog klart, at The new iPad, kun kan forbinde til 4G LTE hos de amerikanske teleselskaber AT&T og Verizon. Årsagen er, at frekvenserne på LTE i USA og Danmark, ikke er de samme.

Apples presseansvarlige i Skandinavien, Petter Arnstedt, har tidligere indrømmet en fejl i markedsføringen.

Telia vil tale med Apple

På salgsstartdagen i Danmark, den 23. marts 2012, bliver produktet dog fortsat markedsført under 4G-fanerne. Lige ved siden af 4G-teksterne på Apples website vises logoerne for TDC, Telia, Telenor og 3 – kunderne kan således tro, at 4G er en feature, der kan udnyttes hos disse selskaber.

– ”Der er tale om vildledende markedsføring. Apple pynter sig med lånte fjer,” siger teleekspert John Strand fra Strand Consult, til Mobilsiden.dk.

Han bakkes op af et af de store teleselskaber.

 – ”Vi vil tage kontakt til Apple og fortælle dem, at der er tale om vildledende markedsføring når de skriver, at The new iPad kan bruges på 4G, når dette ikke er tilfældet i Europa. Derfor vil vi nu tage en dialog med Apple,” siger Telias direktør Søren Abildgaard til Mobilsiden.dk.

Det er ikke lykkedes, at få en kommentar til sagen fra Apple.

Opfølgning: Apple skal fjerne 4G-betegnelsen fra The new iPad og – Telia er røget i iPad 4G-fælden

OpdateringForbrugerombudsmanden beder Apple rette ind

Læs også:
Så kom The new iPad til Danmark

Fortællingen går videre

Få den kronologiske fortsættelse i sagen og anvisning til hvor du finder seneste nyt om emnet. mobilsiden fastholdt sit fokus på emnet. 23/3/2012 publicerede redaktionen fortællingen Så kom The new iPad til DanmarkKlik her og læs den fulde artikel.. Siden er meget vand er løbet gennem åen. De seneste nyheder finder du ved at klikke her. .