Apple klar til at droppe Kina

De voksende spændinger mellem USA og Kina gør, at Apple skulle være i gang med at flytte produktion ud af Kina og til Vietnam.

Apple klar til at droppe Kina

Apple forhandler om at producere Apple Watch og MacBooks i Vietnam for første gang og vil dermed droppe Kina. Det skyldes øget spænding mellem Beijing og Washington.

Apple overvejer efter sigende for første gang nogensinde at producere Apple Watch og MacBooks i Vietnam. Det skal gøre selskabet mindre afhængigt af Kina som følge af øget international spænding.

Se også: Test af iPhone 13

Voksende fejde mellem Kina og USA

Hovedleverandørerne til Apple Watch og Macbooks er begyndt en testproduktion i den nordlige del af Vietnam, det fortalte Nikkei Asia tirsdag efter at have talt med kilder tæt på Apple. Det kommer efter uger med optrapning af Beijings udtalelser efter Nancy Pelosis besøg i Taiwan, en selvstyrende ø, som Kina hævder er en del af deres territorium.

Apple har længe været afhængig af kinesiske fabrikker, men ifølge dette nye rygte undersøger deres kinesiske leverandør Luxshare Precision Industry og Taiwan-baserede Foxconn mulighederne for at åbne nye produktionsfaciliteter i Vietnam.

Se også: Laveste priser på iPhone

Indgik stor aftale i 2016

I 2016 indgik Apple en aftale til en værdi af 275 milliarder dollars med kinesiske mydigheder, så techgiganten kunne udvide det meste af sin drift i Kina, samtidig med at de også gjorde sin del af arbejdet med at udvikle Kinas økonomi og teknologiske formåen gennem investeringer, forretningsaftaler og uddannelse af arbejdstagere.

Selvom det er uvist hvor meget af de 275 milliarder dollars, der gik til produktion af produkter og udvikling, viser 2016-aftalen hvor afhængig Apple var af Kina for at kunne opretholde sin produktion.

Aftalen løb over fem år og var CEO Tim Cooks værk. Den burde altså være udløbet sidste år. Det er uvist, om interessen for Vietnam har at gøre med, at den gamle aftale med Kina, kan være afsluttet.