EU kan ødelægge Microsofts opkøb af Activision

Det er cirka et år siden, at Microsoft annoncerede opkøb af spilvirksomheden Activision Blizzard - nu kan EU stikke en kæp i handlen.

EU kan ødelægge Microsofts opkøb af Activision

For et års tid siden meddelte Microsoft, at de ville købe Activision Blizzard for 68,7 milliarder dollars, næsten 470 milliarder kroner, men det opkøb er stadig ikke gennemført og møder stadig modstand.

Den seneste forhindring kommer fra EU’s antitrust kommission, der ikke er overbeviste om, at opkøbet vil være positivt for markedet.

Se også: De bedste telefoner til gaming

Microsoft vil give flere spil til flere mennesker

Ifølge personer bekendt med sagen har EU’s antitrust kommission alvorlige betænkeligheder og er ved at færdiggøre et dokument med indsigelser mod hele aftalen. Kommissionen har sat deadlinen for den endelige afgørelse til 11. april.

Til det har Microsoft følgende at sige: “Vi arbejder fortsat sammen med Europa-Kommissionen for at løse eventuelle problemer på markedet. Vores mål er at give flere spil til flere mennesker, og denne aftale vil fremme dette mål.”

Ifølge rygterne har Microsoft og EU’s efterforskere inden for antitrust informelle samtaler om aftalen, og Microsoft forsøger at give garantier for at kunne få opkøbet godkendt og gennemført.

Se også: Alt du skal vide om international tech

USA og Sony også imod aftalen

Derudover er USA Federal Trade Commission (FTC) på vej i retten for at blokere opkøbet. De amerikanske myndigheder er bekymrede, og også Sony er modstandere af aftalen.

Sony er bange for, at blandt andet det ultra populære spil Call of Duty bliver eksklusivt for Xboxen, så PlayStation-spillerne ikke længere har adgang til spillet.

Udover Call of Duty har Activision Blizzard også spil som Diablo, World of Warcraft og Candy Crush i stalden.