GSMA-chef: Teleindustrien er meget vigtig for den grønne omstilling

Telebranchen skal satse meget mere på partnerskaber, så 5G kan bruges på tværs af industrier - det har enorme miljømæssige fordele, lyder det.

GSMA-chef: Teleindustrien er meget vigtig for den grønne omstilling

Topchefen for GSMA, Mats Granryd, talte i sin keynote ved MWC Las Vegas 2022 i sidste uge om det potentiale, der er for mobilteknologi til at få forskellige industrier til at arbejde sammen. Han nævnte for eksempel Las Vegas som et optimalt sted at teste en række anvendelsesmuligheder for 5G.

Granryd begyndte med at gengive sine minder fra Apollo 11’s landing i 1969 og påpegede, hvor stort det var på den tid, men slog også fast, at mobiltelefoner i dag har større computer kraft end de rumskibe, der sendte de første mennesker til månen.

Potentialet med mobilteknologi er altså stort i dag og 5G-opkobling kan bruges på tværs af forretningssektorer lige fra produktion til energi og økonomiske tjenester, forklarede Granryd.

Se også: Status for 5G-netværk i Danmark

Der skal mere en to til et partnerskab

For Granryd betyder den nye æra af intelligent opkobling også, at det tager mere end to til at lave forretning.

Han mener, at med opkobling, lige som i mange andre aspekter af livet, er der større behov for at dele viden og den bedste fremgangsmåde er, når det sker på tværs af industrier, så man bliver “tre elle fire til en tango”, som han sagde.

Se også: Hvad kan fremtidens teknologi?

Teknologi skal bruges meget mere pga. grønne fordele

Udover teknologiens mulighed for at transformere virksomheder, pegede Granryd også på miljømæssige fordele. Han forklarer, at teknologi bliver udnyttet alt for lidt af energikrævende industrier som energi, transport, entreprenør og produktion.

Implementerer man mobilteknologi i bare de fire industrier, kan man muliggøre globale besparelser på omkring 11 gigaton kulstofemissioner i 2030, forklarede Granryd: “Det svarer til cirka 40 procent af den samlede nødvendige reduktion. Det er godt for miljøet og for erhvervslivet, og mobilindustrien er klar til at samarbejde med andre sektorer for at muliggøre disse besparelser.”

Se også: Hvordan kan teknologi hjælpe den grønne omstilling?

Alt er muligt med de rigtige partnerskaber

Granryd mener som sagt, at Las Vegas er et godt sted til at sætte fokus på potentialerne ved 5G og pegede i sin keynote på eksisterende demonstrationer, hvor man tester teknologi til selvkørende køretøjer og bruger droner til at levere medicinsk udstyr.

”Det viser bare, at alt er muligt, når partnerskaberne og betingelserne er de rigtige,” konkluderede Granryd.