Meta fyrer 11.000 ansatte – derfor måtte det ske

Meta, moderselskabet bag Facebook, Instagram og WhatsApp, fyrer over 11.000 ansatte - et svagt annoncemarked og svag økonomi får skylden.

Meta fyrer 11.000 ansatte – derfor måtte det ske

Metas topchef Mark Zuckerberg har annonceret, at mere end 11.000 medarbejdere vil blive fyret, hvilket svarer til 13 procent af selskabets samlede arbejdsstyrke på 87.000 ansatte.

Grundlæggeren af Facebook sagde, at han tager ansvar og pegede også på fejlvurderinger i investeringer, det svage annoncemarked og den makroøkonomiske nedgang som nogle af årsagerne til masseafskedigelsen.

Se også: De bedste telefoner til arbejde

Tiden efter COVID-19 blev anderledes end forventet

Selskabets slog fast, at forudsigelserne om, hvordan onlineverdenen vil bevæge sig fremad efter COVID, ikke udspillede sig som forventet, og at selskabet har stået over for øget konkurrence og faldt i annonceindtægter.

Selskabet er derfor tvunget til at fokusere endnu mere på de områder, der kan gøre selskabet mere “kapitaleffektiv”, som det formuleres. Derfor vil de flytte ressourcerne til et mindre antal men højt prioriterede vækstområder. Her nævnes selskabets fokus på metaverset som et af de områder.

Virksomheden vil også skære ned på budgetterne, reducere frynsegoderne og medarbejderne skal også fremover dele skriveborde.

Alle disse foranstaltninger er ikke nok til at fastholde væksten i omsætningen, og derfor har Zuckerberg besluttet at afskedige 13 procent af den samlede arbejdsstyrke.

Se også: Billig erhvervstelefoni

Vil hjælpe fyrede ansatte videre

Opsagte medarbejdere i USA vil modtage fratrædelsesgodtgørelse med fuld løn i 16 uger plus to ekstra uger for hvert år, man har arbejdet i selskabet. De får også sygeforsikring i de næste seks måneder og vil blive tilbudt karrierestøtte gennem en tredjepartsleverandør.

De, ansatte, der har arbejdet overtid op, vil også få dette udbetalt. Støtten vil være tilsvarende uden for USA, står der i brevet, idet der tages hensyn til lokale arbejdslove.

Meta mixer giftig cocktail 

Meta har tabet over 700 milliarder dollars i værdi i løbet af de sidste 12 måneder. En cocktail af faldende annonceindtægter og Metas fokus på at udvikle et metavers med investeringer på ind til nu mere end 100 milliarder dollars har fået markedet til at miste tilliden til selskabet.

Den store fyringsrunde hos Meta kommer i kølvandet på en anden stor, men dog mindre fyringsrunde hos Twitter, hvor 3.700 ansatte netop er blevet fyret, efter Elon Musk opkøbte og overtog ejerskabet af Twitter.