Microsofts gigantkøb af Activision kan falde fra hinanden

Microsoft skulle ikke være så villige til at droppe Xbox-eksklusivitet på spil fra Activision og handlen kan blive stoppet - det kan koste Microsoft 22 milliarder kroner.

Microsofts gigantkøb af Activision kan falde fra hinanden

Microsofts opkøb af Activision for 69 milliarder dollars kan falde fra hinanden, lyder det, efter det står klart at opkøbet står over for skærpet kontrol fra tilsynsmyndigheder.

Antitrust-myndighederne i USA, England og EU er alle ved at gennemgå den foreslåede handel, hvor Microsoft vil købe Activision for 95 dollars per aktie eller det, der vil svare til 69 milliarder dollars. I danske kroner er det 514 milliarder kroner.

Investorer tvivler på Microsofts opkøb

Activision-aktien steg til over 82 dollars, da opkøbet blev annonceret i januar i år, men er siden faldet til under 73 dollars. Det tyder på en stigende skepsis hos investorerne over for, om handlen vil blive gennemført.

Microsoft skulle angiveligt ikke have regnet med at blive set efter i sømmene på samme måde som det sker, når Meta eller Google laver opkøb, da selskabet skulle have et bedre forhold til konkurrencemyndighederne.

Se også: De bedste telefoner til gaming

Spørgsmål om eksklusivitet

Microsoft skulle angiveligt ikke have været så villige til at bekræfte internt over for konkurrencemyndighederne, at de ved et opkøb af Activision fortsat vil blive ved med at udgive populære spil som Call of Duty på for eksempel Sony PlayStation.

Nogle analytikere og kritikere hævder, at muligheden for at holde Activision-spil eksklusivt på Xbox er en stor del af aftalens tiltrækningskraft for Microsoft. Bliver dette ikke muligt, kan det få konsekvenser for opkøbet.

Microsofts topchef for spilafdelingen, Phil Spencer, har dog offentligt sagt, at selskabet planlægger at fortsætte med at udgive netop Call of Duty-serien på PlayStation og eventuelt bringe den til andre konsoller som Nintendo Switch.

Se også: Bedste bredbånd til computerspil

Annulleres handlen koster det Microsoft 22 milliarder kroner

Activision og Microsoft insisterer offentligt på, at handlen vil blive gennemført, men hvis Europa-Kommissionen, Englands konkurrencemyndighed eller den amerikanske Federal Trade Commission forkaster aftalen, skal Microsoft betale Activision et opløsningsgebyr på 3 milliarder dollars.

Det svarer til godt 22 milliarder kroner.