Nikon og Panasonic stopper med billige kompaktkameraer

Det er efterhånden sjældent, man ser folk med et billigt kompaktkamera - det tager store kameraproducenter nu konsekvensen af.

Nikon og Panasonic stopper med billige kompaktkameraer

Det lader til, at tiden er forbi for kompakte entey-level kameraer, nu hvor Nikon og Panasonic siger tak og farvel. Nikon og Panasonic har i hvert fald bekræftet, at de ikke længere vil udvikle nye point and shoot-kameraer i entry-level-segmentet.

I stedet vil begge selskaber lægge mere fokus på de dyrere spejlløse kameraer og linser.

Kameratelefoner har nået højt niveau

Det kommer ikke som nogen større overraskelse med tanke på, at de bedste kameratelefoner nu er så gode, at efterspørgslen efter kompaktkameraer er faldet drastisk. Kameraer som Panasonic TZ-90 og Nikon Coolpix W300 kan stadig købes, men når der ikke er flere på lager, kan man kun købe dem brugt.

Fujifilm har også meddelt, at de dropper sim FinePix-serie, der inkluderer en af de bedste vandtætte kameraer, der findes, nemlig Fujifilm FinePix XP140. De beholder dog sin serie af high-end kompaktkameraer, inklusive det populære Fujifilm X100V.

Se også: De bedste kameratelefoner

Dropper Sony og Canon også billige kompaktkameraer?

Hverken Canon eller Sony er kommet med nogen udmelding om fremtiden for produktionen af sine entry-level kompaktkaneraer, men det er flere år siden, der kom et nyt kamera fra nogen af dem i det segment.

Det seneste fra Canon var Canon Powershot SX740 HS fra 2018, mens Sonys seneste var Sony RX100 Mark VII, der slet ikke er et entry-level kamera.

Informationen kommer fra Nikkei, hvor Canon trods alt erkender, at entry-level-modellerne nyder fortsat stor opbakning, så vi vil fortsætte udviklingen og produktionen, så længe der er efterspørgsel.

Se også: Kamera- og videoteknologi

Kameraet man har med over alt

Smartphones som iPhone 13 Pro Max, Samsung Galaxy S22 Ultra, Xiaomi S12 Ultra og OnePlus 10 Pro har nu så gode sensorer samt særlige funktioner som night mode, vidvinkel og makro, at det ikke er så underligt, at selv de bedste point-and-shoot kameraer falder i popularitet.

Det er enklere med smartphones, for de er altid med, og de er meget lettere at lade op, og det bedste kamera er trods alt det, man har med sig.