Ny strategi: Stor fyringsrunde hos Huawei i Norden og Østeuropa

Huaweis aktiviteter i Norden og Østeuropa bliver skåret helt ind til benet med fokus på routere - mange ansatte i regionen er afskediget.

Ny strategi: Stor fyringsrunde hos Huawei i Norden og Østeuropa

Det er gået stærkt ned af bakke for Huawei, siden de amerikanske sanktioner ramte selskabet tilbage i maj 2019. Sanktionerne betød, at Huawei ikke kunne bruge for eksempel Android i fuld version og uden gang til Googles tjenester. Det fik sidste år Huawei til at stoppe satsning på salg af telefoner i Danmark og andre steder i Europa og i stedet ville de fokusere på smartwatch, headset, PC’er, gamingskærme og routere.

Fremover lader det til, at det kun er routere, som Huawei vil satse på i Norden og Østeuropa.

Se også: 5G routere til hjemmet

Huawei vil fokusere på routere

Kilder, som vi har talt med, men som ønsker at være anonyme, forklarer at rigtig mange PR- og marketingsmedarbejdere i Nord- og Østeuropa er blevet fyret som led i store besparelser.

Afskedigelserne sker også på baggrund af en ny strategi om at fokusere mere på routere, da de sælger bedst i de markeder.

Mobilsiden.dk erfarer også, at Huaweis danske presseansvarlige er blevet opsagt i forbindelse med sparerunden og det nye fokus på routere.

Vi har forsøgt at få fat på Huawei for en kommentar om situationen, men uden held.

Se også: Priser på de bedste telefoner

Kom ind på det danske marked med USB-dongles og routere

Da Huawei kom ind på det danske marked for efterhånden mange år siden, skete det med USB-dongles, så man let kunne komme på nettet med sin mobil på farten.

Sidenhen har selskabet arbejdet sammen med en række af de danske teleselskaber og udbydere af mobilt internet om routere og det er altså det, Huawei nu søger tilbage til kun at fokusere på.