Nyt sikkerhedssystem skal sikre Telia mod svindel og beskytte ansatte

Et nyt sikkerhedssystem skal blandt andet beskytte Telias ansatte mod et stigende antal tyverier og røverier i butikkerne.

Nyt sikkerhedssystem skal sikre Telia mod svindel og beskytte ansatte

Telia har som det første teleselskab i Danmark taget et nyt våben i brug, der skal sikre selskabet og de ansatte mod at blive svindlet eller udsat for deciderede røverier fra kriminelle.

Se også: Mobilabonnementer på Telias netværk

”Vi har som andre teleselskaber oplevet et stigende antal indbrud, tyverier og svindel – og enkelte gange har vi desværre også oplevet grove røverier i vores butikker. Det vil vi naturligvis gøre alt for at stoppe, og med det nye sikkerhedssystem kan vi enkelt og effektivt gøre stjålne telefoner værdiløse og dermed fjerne de kriminelles gevinst ved at stjæle telefoner hos os”, siger Henrik Kofod, teknologidirektør i Telia.

Hvis man som privatperson får stjålet sin mobiltelefon, er det ofte muligt at spore telefonen og blokere den via et standardprogram som Find My iPhone.

Læs også: Telia og Riot Games lancerer nordisk League of Legends-turnering

Sporer og blokerer stjålne mobiler to år tilbage

Med det nye software, Apple-DEP, kan Telias sikkerhedsafdeling blokere enhver iPhone – som pt. står for 90 procent af de stjålne mobiltelefoner – alene ud fra telefonens IMEI-nummer. Det vil sige, at fabriksnye iPhones kan spores og spærres, uanset hvor de befinder sig, og hvem der har tilegnet sig dem. Mobiltelefonen vil vise en besked på displayet, hvor der står, at den er blokeret, samt et telefonnummer, man kan ringe til, såfremt man mener, at telefonen er spærret ved en fejl.

”I denne uge går vi i gang med at spore og spærre samtlige mobiltelefoner, der er stjålet fra vores butikker og lagre de seneste to år. Det drejer sig om cirka 500 telefoner. Herefter vil vi løbende lukke ned for telefoner, som bliver stjålet fra vores butikker. Systemet giver os desuden effektive muligheder i forhold til at blokere telefoner, der måtte være svindlet via eksempelvis identitetstyveri”, slutter Henrik Kofod.

Telia vil følge Apple-DEP-tiltaget op med tilsvarende sikkerhedssoftware for Android-telefoner.

Hvad er Apple-DEP?

Med Apple Device Enrollment Programmet kan en virksomhed let og hurtigt distribuere Mac-, Apple TV- eller iOS-enheder samt overvåge enhederne. Når hver ny enhed aktiveres, så vil de automatisk blive konfigureret med virksomhedens kontoindstillinger, apps og adgang til diverse virksomhedstjenester.

Læs også: Telia klar med avanceret firewall-beskyttelse til mindre virksomheder