Oppo har fjernet alle sine produkter i Tyskland

Mobilproducenten Oppo har fjernet alle sine produkter fra sin tyske hjemmeside efter patentstrid med Nokia – Frankrig står også for tur.

Oppo har fjernet alle sine produkter i Tyskland

Der er en igangværende patentstrid i Tyskland mellem Oppo og Nokia, som har resulteret i, at en tysk domstol har stoppet Oppos salg i landet.

Nu er Oppos tyske hjemmeside blevet renset for stort set al information om selskabets produkter, samtidig med, at der er en kort notits om, at nogle af selskabets Android-telefoner, herunder Reno 8-serien og Find N2 Flip, ikke er tilgængelige i landet.

Det, der er tilgængeligt på hjemmesiden, er blot nogle oplysninger om Oppos partnerskab med UEFA Champions League. Dette har forstærket rygterne om, at Oppo måske forlader det tyske marked helt og holdent.

Se også: Hvilke Oppo-telefoner sælges i Danmark?

Betaler ikke for 4G- og 5G-licenser

Patentstriden mellem Oppo og Nokia er stadig i gang. Nokia hævder, at den kinesiske telefonproducent har taget patent på Nokia-teknologi til at behandle 4G- og 5G-signaler uden at betale for en licens.

Oppos aktiviteter i Frankrig siges også at være i problemer. Den franske publikation Frandroid rapporterer, at Oppo har indstillet alle aktiviteter og ikke har til hensigt at “byde nye produkter velkommen” i landet.

Oppo har angiveligt også afskediget sine marketing- og salgsteams, som formentlig var afgørende for markedsføringsstrategien i landet.

Se også: De bedste 5G-telefoner

Står OnePlus for tur?

Der har tidligere været skriverier om, at OnePlus, der er ejet af samme selskab som Oppo (læs artikel: OnePlus og Oppo på vej ud af Europa) også kunne risikere samme skæbne som Oppo i Tyskland, Frankrig og andre europæiske lande.

Det forlyder dog ikke pt. noget om, at OnePlus også skulle have fjernet sine produkter fra selskabets tyske hjemmeside.