Samsung og LG stopper med at levere OLED-skærme til Huawei

Trump-administrationen strammer grebet om Huawei, så Samsung Display og LG Display ikke længere kan levere OLED-skærme til til Huaweis smartphones, medmindre de får en særlig tilladelse.

Samsung og LG stopper med at levere OLED-skærme til Huawei

Handelskrigen mellem USA og Kina får – igen – nye konsekvenser for kinesiske Huawei. Nu forlyder det, at både Samsung og LG stopper med at levere OLED-skærmpaneler til Huawei til brug i premium-smartphones på grund af den verserende handelskrig mellem USA og Kina.

Det skriver Reuters, som citerer det sydkoreanske medie Chosun Biz.

Mens Samsung Display ikke har ønsket at kommentere på historien, bekræfter LG Display, at producenten ikke længere vil levere OLED-skærme til Huawei. Det skulle angiveligt ikke påvirke LG Display synderligt, da de – ifølge LG selv – kun leverer et begrænset antal OLED-skærme til Huawei.

Læs også: Huawei vil opdatere ældre telefoner trods manglende licens

Forbud gælder nu også chips til at drive skærme

Tidligere på året ramte handelskrigen også Huaweis produktion af Kirin-chipsets, som taiwanesiske TSMC stod for at producere. Men USA’s handelsforbud forbyder indirekte internationale virksomheder, som anvender amerikansk teknologi, i at samarbejde med Huawei, fordi de ellers medvirker til, at Huawei kan fortsætte sin virksomhed – medmindre de får en tilladelse.

Trump-administrationen strammede for nylig grebet om Huawei og holdt op med at forlænge den såkaldte temporary general license (TGL), som gjorde det muligt for visse virksomheder såsom Google at samarbejde med Huawei i et begrænset omfang.

Det seneste initiativ fra USA’s handelsministerium er, at forbuddet fra 15. september også forhindrer virksomheder i at samarbejde med Huawei, hvis de producerer chips til at drive skærmpaneler. Og da Huawei ikke er en stor kunde hos hverken Samsung eller LG, har ingen af de to virksomheder søgt om tilladelse til at fortsætte samarbejdet med Huawei efter de skærpede sanktioner.

Det har chipproducenten MediaTek til gengæld valgt at gøre. Selv om MediaTek er en taiwanesisk virksomhed, kunne de heller ikke fortsætte med at producere og levere chipsets til Huawei efter 14. september, fordi MediaTek anvender amerikansk teknologi i sin produktion.

Også Huaweis samarbejde med Google har fået en ende, efter den føromtalte TGL ikke længere er blevet forlænget og heller ikke vil blive det igen. Derfor må Huawei selv tage sig af opdateringen af telefoner lanceret til og med 16. maj 2019. Det er normalt en proces, som Google normalt er tæt involveret med hver enkel mobilproducent i, men Huawei har meldt ud, at producenten fortsat vil holde ældre modeller opdaterede.

Alle sanktionerne mod Huawei kommer altså fra en bekymring fra USA om, at Huawei skulle udlevere data om kunder til den kinesiske regering og bidrage til spionage. Huawei afviser selv anklagerne.

Læs også: Huawei løber snart tør for Kirin-chips til smartphones