Sony har fortsat problemer med leverancerne til PS5

Playstation 5 kunne ikke følge med efterspørgslen og trods hype sælger den færre enheder end Playstation 4 i perioden efter lanceringen.

Sony har fortsat problemer med leverancerne til PS5

Sony lykkedes med at lange 3,9 millioner PlayStation 5-konsoller over disken i det yderst vigtige julekvartal i 2021, hvilket er en lille stigning i forhold til kvartalet inden, hvor salget lå på 3,3 millioner enheder.

Tallene viser alligevel, at teknikgiganten fortsat har problemer med at møde efterspørgslen på grund af den globale mangel på komponenter. Totalt har man frem til 31. december solgt 17,3 millioner enheder, næsten tre millioner færre enheder end PlayStation 4 i samme tidsperiode efter lanceringen.

PS4 var imidlertid let at finde på butikkernes hylder under sit første år på markedet, mens PS5 har problemer med at leve op til efterspørgslen.

Se også: Billigste pris på PlayStation 5

PS5 kunne leveres som håbet i 2021

Gaming-afdelingen hos Sony oplevede et fald på otte procent i omsætning i forhold til året før og landede på 813,3 milliarder yen (svarende til 7,09 milliarder dollars). Driftsresultatet steg derimod med 12,1 procent til 92,9 milliarder yen (svarende til 810 millioner dollars).

Sony kan stadig ikke producere tilstrækkeligt med PS5-hardware, men den har trods alt haft en positiv effekt på bundlinjen på et tidligt stadie i produktets levetid.

PlayStation er nu Sonys vigtigste individuelle afdeling og står for mere end en fjerdedel af selskabets samlede omsætning og næsten en fjerdedel af deres driftsresultat.

Sony har revideret estimatet for den totale gaming-omsætning for 2021 og skåret 6 procent i forhold til det oprindelige estimat til 2.730 milliarder yen, svarende til 2,27 milliarder dollars. Det skyldes et dårligere salg af PS5 end forventet, og er en indikation af, at udfordringerne med mangel på komponenter kommer til at fortsætte, i hvert fald på den korte bane.

Estimatet for driftsresultatet er øget med seks procent til 345 milliarder yen, svarende til 2,8 milliarder dollars. Sony forventer at have solgt 11,5 millioner PS5-enheder i 2021 i modsætning til den oprindelige forventning på 14,8 millioner enheder.

Fremgang på billedsensorer

Sonys vigtige afdeling for billedsensorer oplevede et godt kvartal med et øget salg på 22 procent i forhold til året inden og landede på 57,8 milliarder yen (svarende til 504 millioner dollars). Driftsresultatet steg med 26 procent til 13,3 milliarder yen (svarende til 116 millioner dollars), selvom Sony selv tilskriver de 12 milliarder yen af den sum til den svage yen.

Sony fortæller, at springet i omsætning skyldes bedre salg af billedsensorer til smartphonekameraer, hvoraf en stor andel var produkter i den dyre ende.

Se også: De bedste telefoner til gaming

Spider-Man: No Way Home og den nye Venom var begge store hit

Filmafdelingen oplevede en stor fremgang i omsætning med hele 141 procent i forhold til året før, så den nåede op på 461,2 milliarder yen (svarende til 4,02 milliarder dollars).

Spider-Man: No Way Home og Venom: Let There Be Carnage bidrog til meget højere omsætning i biograferne end året inden, mens Sony fortæller, at de på TV-siden har nydt godt af Seinfeld-licenser.

Se også: Find de bedste tilbud på PlayStation 5