Spotify præsenterer overskud og flere betalende kunder

Spotify har offentliggjort sine regnskaber for 3. kvartal, og for en gangs skyld er der tale om positive nyheder.

Spotify præsenterer overskud og flere betalende kunder

Streaminggiganten Spotify rapporterer om et overskud på 65 millioner euro i det tredje kvartal og en driftsindkomst på 32 millioner euro.

Sammenlignet med sidste år havde selskabet dengang et tab på 166 millioner euro og et driftsunderskud på 228 millioner euro. Den slags tal har været hverdag for Spotify, siden lanceringen tilbage i 2008.

En sjælden gang har de præsenteret et overskud, men kun for hurtigt at vende tilbage til bragende underskud i næste kvartal. Spotify må som oftest rapportere om tab i sine kvartalsregnskaber, da de hellere vil have flere brugere end tjene flere penge.

Se også: Kan man få mobilabonnement med gratis Spotify?

Stor stigning i antallet af betalende abonnenter

Spotify har i 3. kvartal 2023 oplevet en stigning i betalende kunder på tre procent i forhold til 2. kvartal i år og på 16 procent i forhold til 3. kvartal sidste år, og det til trods for en prisstigning på Spotifys abonnementer i løbet af det seneste kvartal.

Antallet månedligt aktive brugere steg til 574 millioner, en stigning på fire procent i forhold til sidste kvartal og 26 procent i forhold til samme kvartal i 2022.

Se også: Hvilke telefoner er bedst til streaming?

Hvornår kommer Spotify Supremium med lossless-lyd?

Audiofile brugere sidder fortsat og venter på det lovede abonnement med lossless-streaming, som Spotify stadig hævder, er på vej.

Det abonnement bliver efter sigende et ”Supremium”-abonnement til 199 kroner om måneden og med andre bonusfunktioner.