Thor Gøtz bag nyt opsigtsvækkende skifte i den danske telebranche

Thor Gøtz skifter landechefstolen hos Motorola ud med tilsvarende stilling hos OnePlus for at få brandet bredere ud og introducere OPPO i Danmark.

Thor Gøtz bag nyt opsigtsvækkende skifte i den danske telebranche

Et nyt opsigtsvækkende skifte er i gang i den danske mobilbranche. Motorolas danske chef gennem fem år, Thor Gøtz, skifter nemlig til OnePlus fra 1. maj, hvor han bliver landechef eller Country Manager som det hedder mere internationalt.

Hverken Motorola, OnePlus eller Thor Gøtz har officielt meldt ud, at skiftet sker, men Thor Gøtz har dog bekræftet det uden at have yderligere kommentar.

Skal introducere OPPO i Danmark

Med skiftet får Thor Gøtz ansvaret for OnePlus, der allerede har været på det danske marked i mange år. Derudover får han ansvaret for at introducere søsterselskabet OPPO i Danmark, lyder det fra kilder i branchen. OnePlus er et velkendt og anerkendt brand i Danmark, mens OPPO er ukendt for de fleste herhjemme, selvom de faktisk er verdens 4. største mobilproducent.

OnePlus og OPPO ejes konglomeratet BBK Electronics, der også har ejer brandene Vivo og Realme og de har tilsammen 17 procent af mobilmarkedet.

Se også: Billig OnePlus telefon

Skal hjælpe OnePlus med at nå bredere ud

OnePlus leverer meget roste telefoner, men mangler lige det sidste for for alvor at komme ud til det brede køberpublikum. Faktisk er Motorola i dag større end OnePlus i Danmark målt på markedsandele og Motorola er det tredje største mobilbrand i Danmark målt på antal solgte enheder de sidste seks måneder.

Motorola Thor Gøtz startede tilbage i 2011 som direktør for Huawei i Danmark. År for år fordoblede han salget af selskabets telefoner herhjemme med 200.000 solgte enheder i 2016, hvor han valgte at skifte til Lenovo for at få ansvaret for selskabets mobilbrand Motorola.

Han har dermed vist, at det er muligt at udfordre Apple og Samsung, der gennem mange år har været dominerende på det danske mobilmarked.

OnePPlus har netop lanceret deres seneste mobil på det danske marked, OnePlus 10 Pro. Du kan læse stor test af OnePlus 10 Pro på mobilpriser.dk, hvor den roses for at være en noget nær komplet mobil.

Se også: Test af telefoner