Zuckerberg: Arbejde på kontoret er bedre end hjemmearbejde

Virksomheder får mere ud af ansatte, der er tidligt i deres karriere, som møder op fysisk på arbejdspladsen frem for at arbejde hjemme.

Zuckerberg: Arbejde på kontoret er bedre end hjemmearbejde

Mark Zuckerberg, medstifter og administrerende direktør for Facebooks modervirksomhed Meta, kommer med en lidt opsigtsvækkende udtalelse om ansættelser.

Han har kigget på internt data og kan konkludere, at de ingeniører, der oprindeligt sluttede sig til virksomheden ved fysisk fremmøde, præsterer bedre end dem, der fra starten arbejde hjemmefra og altså ikke møder op personligt i virksomheden.

Se også: Bedste webcam til hjemmekontoret

Ansatte er mere produktive, når de møder op i virksomheden

Med andre ord, så fungerer ansættelser, hvor man arbejder på afstand, altså ikke nær så godt som ansættelser ved fysisk fremmøde i virksomheden.

Zuckerberg antyder også, at yngre ingeniører, eller rettere sagt dem, der er “tidligt i deres karriere”, præsterer bedre, når de arbejder sammen med kolleger personligt mindst tre dage om ugen.

Informationen stammer fra et memo, der blev sendt til medarbejderne for nylig, hvor Zuckerberg afslørede, at virksomheden nedlægger yderligere 10.000 stillinger. De har allerede for nyligt fyret 11.000 medarbejdere.

Se også: Den bedste og mest sikre arbejdsmobil

Personligt fremmøde fremmer relationer

Den hybride arbejdsplads, hvor man delvist eller måske endda kun arbejder hjemmefra, er altså ikke lige Zuckerbergs kop te, når han ser på det med produktivitetsbriller.

”Personligt fremmøde hjælper med at opbygge relationer og få mere udrettet”, slår han fast i det memo, der blev sendt ud til selskabets medarbejdere.

Se også: Billig erhvervstelefoni

Ville være størst og bedst på hybridarbejde under COVID-19

Fjernarbejde kom rigtig i vælten under den globale COVID-19-pandemi, og Meta blev som de fleste andre virksomheder tvunget til at omfavne det hurtigere, end det ellers ville have været tilfældet.

Zuckerberg sagde tilbage i 2020, inden Meta kom ind i billedet, at Facebook skulle være størst og bedst på fjernarbejde.

Holdningen har altså ændret sig. Det er interessant set i lyset af, at Meta i dag fokuserer voldsomt på metaverset, hvor netop mulighederne for fjernarbejde bliver fremhævet som en af de helt store fordele.

Se også: Hvad er hybridarbejde?