Huawei-chef: Unødvendigt med mere end 4GB RAM

Lao Shi, manageren bag P10-telefonen, tror ikke på spec-ræs for enhver pris.

Huawei-chef: Unødvendigt med mere end 4GB RAM

Nogle gange kan det blive for meget af det gode – og at proppe mere end 4GB RAM i en smartphone er overflødigt, mener en ledende skikkelse hos Huawei, Lao Shi.

I et opslag på det kinesiske sociale medie Weibo, tager Huawei-chefen, som i dag leder P10-holdet, afstand fra tidens tendens mod stadigt flere GB RAM i smartphones. Det skriver gizmochina.com.

’4GB er nok til at få en smartphone til at køre flydende’ lyder beskeden fra chefen og pointerer at Huaweis smartphones er optimeret, til at operere bedre med 4GB RAM ombord end konkurrenter med 6GB RAM. Man finder dog 6GB RAM i visse af Huaweis flagskibsprodukter som Huawei P10 Plus samt Mate 9 Pro.

Han drager samtidig paralleller til koldkrigstiden og sammenligner ræset med det daværende våbenkapløb mellem USA og Sovietunionen. Og det er ærligt, for at tilføje de ekstra to eller fire GB RAM gør telefoner unødigt dyrere – her vil en opgradering til mere lagerplads give mere mening.

Se også:  ASUS ZenFone AR: Verdens første telefon med 8 GB RAM

Lao Shi mener dog ikke, at 6GB eller 8GB RAM i en smartphone er en direkte dårlig ting, han anser det bare som værende overflødigt.

Hvad er din erfaring – oplever du mangel på RAM som værende et issue i din Android-smartphone?