Nu understøtter TELMORE Wi-Fi-opkald

Fra i dag er det muligt at foretage telefonopkald over en Wi-Fi-forbindelse hos TELMORE, hvis der er dårlig dækning, men ikke alle kunder får Wi-Fi-opkald.

Nu understøtter TELMORE Wi-Fi-opkald

Du har formentlig prøvet med jævne mellemrum at befinde dig i en kælder eller måske bare en bygning, hvor dækningen ikke er så god. Det går gevaldigt ud over kvaliteten af telefonopkald, og hvis du er særligt uheldig, kan det være vanskeligt overhovedet at få hul igennem til personen i den anden ende af røret.

Det problem lancerer TELMORE nu en løsning på. Løsningen hedder Wi-Fi-opkald og er så småt blevet lanceret hos flere danske teleselskaber det forgangne års tid, bl.a. hos Telenor.

Læs også: TDC lukker Plenti – bliver en del af Telmore

Wi-Fi-opkald betyder, at din smartphone selv opdager, hvis dækningen ikke er god nok til at gennemføre et telefonopkald. Derfor opretter den i stedet for forbindelse til dit internet i hjemmet eller andre steder, hvor du er koblet på Wi-Fi – og helt uden du bemærker noget går opkaldet igennem uden problemer, selv om mobildækningen ikke måtte være god nok.

”Jeg er glad for, at vi hos TELMORE nu kan tilbyde de fleste af vores kunder denne nye mulighed. Selvom vores kunder kan ringe via landets bedste mobilnet, så kan især moderne byggeri reducere den ellers så gode mobildækning fra masterne indendørs. Op mod hver 10. dansker oplever dårlig indendørs mobildækning, og derfor er det super smart, at man nu kan sikre sig, at forbindelsen ikke ryger, hvis man er koblet på en Wi-Fi-forbindelse i hjemmet,” siger Jens Grønlund, direktør i Telmore.

Ikke alle kunder får Wi-Fi-opkald

TELMORE oplyser, at eksisterende kunder, som har et TELMORE Play- eller et TELMORE Roam-abonnement, i dag og hen over de kommende fire uger får adgang til Wi-Fi-opkald. Hvis du endnu ikke har oplevet bedre opkaldskvalitet og dækning i hjemmet, hvor der normal er dårlig dækning, kan det altså være, at du blot skal vente lidt endnu.

Årsagen kan dog også være, at du muligvis har et abonnement hos TELMORE, der ikke er af typen TELMORE Play og TELMORE Roam. Det gælder blandt andet for kunder, der har abonnementet TELMORE Home, samt tidligere Plenti-kunder, som altså ikke får adgang til Wi-Fi-opkald.

Disse mobiler understøtter Wi-Fi-opkald

For at kunne tage Wi-Fi-opkald i brug skal du også være opmærksom på, om din mobil understøtter teknologien. Det er nemlig ikke alle smartphones, der understøtter Wi-Fi-opkald.

TELMORE oplyser på sin hjemmeside, at nedenstående mobiler virker med Wi-Fi-opkald. Du skal også være opmærksom på, at telefonerne skal benytte en dansk optimeret udgave af deres respektive styresystemer, før Wi-Fi-opkald med TELMORE vil virke.

Apple Samsung Sony Huawei
iPhone 6
iPhone 6 Plus
iPhone 6s
iPhone 6s Plus
iPhone 7
iPhone 7 Plus
iPhone 8
iPhone 8 Plus
iPhone SE
iPhone X
Galaxy A3 (2017)
Galaxy A5 (2016)
Galaxy A5 (2017)
Galaxy A8 (2018)
Galaxy J3 (2017)
Galaxy S6
Galaxy S6 edge
Galaxy S7
Galaxy S7 edge
Galaxy S8
Galaxy S8+
Galaxy S9
Galaxy S9+
Galaxy Xcover 4
Xperia XZ Premium
Xperia XZ1
Xperia XZ1 Compact
Xperia XA2 Dual
Mate 10 Lite
Mate 10 Pro
P10
P10 Lite

Fungerer sammen med VoLTE (tale over 4G)

Det smarte med Wi-Fi-opkald er, at det spiller ret godt sammen med en anden teknologi, som TELMORE introducerede tidligere på året: nemlig VoLTE – også kendt som voice over LTE eller tale over 4G. Som navnet antyder, lader den kunder foretage opkald over 4G-netværket frem for det hidtidige 2G eller 3G. Det reducerer opkaldstiden markant, ligesom lydkvaliteten forbedres.

Det særligt smarte er dog, at din smartphone kan skifte mellem Wi-Fi-opkald og VoLTE midt inde i et opkald helt uden at du bemærker noget. Forestil dig at du er i dit hjem og er i gang med et Wi-Fi-opkald, men at du nu bevæger dig uden for hjemmets fire vægge, hvor der ikke længere er Wi-Fi-dækning. Hvis din telefon er på en 4G-forbindelse, vil opkaldet fortsætte helt uden problemer takket være VoLTE. Hvis din mobil til gengæld er på 2G eller 3G, bliver det afbrudt.

Hvis du har spørgsmål til Wi-Fi-opkald, kan du besøge TELMOREs hjemmeside her, hvor de mest stillede spørgsmål er besvaret. Du kan også læse mere om VoLTE her.