Overvågningssamfund? Så meget gemmer YouSee om dig

Det er kommet frem, at YouSee registrerer og gemmer dine placering flere gange om dagen, og et helt år tilbage. Spørgsmålet er, om vi skal være bekymret?

Overvågningssamfund? Så meget gemmer YouSee om dig

I takt med vores hverdag bliver mere og mere digital og det faktum, at vi konstant render rundt med et til flere elektronisk apparater på os, følger også, blandt mange, en stigende frygt for at blive holdt øje med eller decideret overvåget.

Denne frygt eller utryghed bliver nu kun forstærket, idet det er kommet frem at teleselskabet YouSee gemmer oplysninger om din placering helt op til et år tilbage. Det skriver danske Version 2 i dag.

Det er på baggrund af oplysninger fra internetaktivisten Christian Panton, at historien om teleselskabets lagring af kundernes placering er kommet frem.
Disse informationer afslører, at YouSee, eller TDC, gemmer oplysninger på sine mere end tre millioner mobilkunder mellem 50 og 100 gange i døgnet.

Se også: Væk med mobilen, når du kører bil – Politiet holder øje

Det lyder umiddelbart helt vildt og ret bemærkelsesværdigt, at YouSee, og muligvis også andre danske teleselskaber, gemmer sådanne oplysninger om os forbrugere.

Formanden for IT-Politisk, Jesper Lund, er da også i den grad bekymret, idet han til siden fortæller: “En fuldstændig kortlægning af borgernes færden i det fysiske rum – det er meget vidtgående”

Kilden til historien, Christian Panton, måtte angiveligt vente i mere end to år for at få fat i de data, som dokumenterer den konsistente overvågning. En ventetid, som fik stor kritik fra Datatilsynet, og som førte til en trussel om en politianmeldelse.

Læs også: Nu er TDC blevet til YouSee: Det betyder det for dig

Årsagen til den øgede opbevaring af vores mobils placering kommer fra lovkravet om, at teleselskaberne skal registrere ved hvilken mast vi bruger vores telefon fra. Men med den stigende brug af data på vores telefoner, har teleselskaber som YouSee i princippet kendskab til hele vores daglige færden, lang tid tilbage.

Denne afsløring har vakt interesse flere steder, og det får bl.a. de to partier Socialdemokratiet og SF til at ville drøfte overvågningen med justistminister Søren Pind.

Tjek også: Apple: En dag kan FBI tvinge os til at overvåge din iPhone

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hverken YouSee, Telenor eller 3 mobil angående registreringen af deres kunders placering.

Men hvad tænker du om denne nyhed? Er det noget vi skal frygte, eller bør vi kunne stole nok på de danske teleselskaber? Skriv gerne en kommentar i feltet under artiklen.

Se også: Så nemt kan apps overvåge din færden