Telenor og 3 i dialog om fusion i Danmark

Selskabet bag 3, CK Hutchison, er i dialog med Telenor om fusion eller i hvert fald sammenlægning af mobilnettene i Danmark og Sverige, skriver stort medie.

Telenor og 3 i dialog om fusion i Danmark

CK Hutchison, der ejer teleselskabet 3, har ført samtaler med Telenor om at kombinere deres respektive mobilaktiviteter i Danmark og Sverige, skriver Financial Times.

Det er dog på rygtebasis, ifølge avisen, men de refererer samtidig til kommenterer fra CK Hutchison Holdings indtjeningsopgørelse for 2022.

Her står der, at de vil ”undersøge mulighederne for konsolidering på markedet og tage initiativer til at gennemføre en strategi med færre aktiver, herunder netværksdeling, for at øge rentabiliteten”.

Se også: Teleselskaber med bedste mobildækning

Undersøger også andre muligheder

Det skulle først og fremmest være Telenor, som CK Hutchison er i dialog med, ifølge de kilder som Financial Times har talt med om sagen.

Kilderne siger samtidig, at forhandlingerne er på et tidligt stadium, og at CK Hutchison også har undersøgt andre muligheder.

Telenor har afvist at kommentere på rygterne. “Vi kommenterer ikke på spekulationer eller rygter i forbindelse med vores forretning,” siger en Telenor-talsmand til Reuters i en e-mail.

Telenor deler i forvejen netværk med Telia i Danmark som led i optimering af netværksdriften.

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer

Teleselskaber i EU håber på muligheder for fusioner

De europæiske konkurrencemyndigheder har i årevis været forsigtige med fusioner, der ville reducere antallet af teleselskaber med den begrundelse, at det kunne få priserne til at stige og skade forbrugerne. Vi har selv set EU blokere for en fusion af Telenor og Telia i Danmark tilbage i 2015.

De store europæiske teleselskaber har peget på de store investeringer, der er nødvendige for at drive og udvikle mobilnetværkene og de håber, at de lovgivningsmæssige vinde er ved at vende. Lige nu er en fusion mellem Orange og MasMovil i Spanien ved at blive gennemgået af tilsynsmyndighederne og den betragtes som en lakmusprøve for branchen.

CK Hutchison mener også, at de er i en god position til at få godkendelse fra de britiske konkurrencemyndigheder, selv om der sandsynligvis vil blive foretaget en nøje undersøgelse af enhver handel, skriver Financial Times.

CK Hutchisons har i månedsvis været i forhandlinger med Vodafone Group om en potentiel sammenlægning i Storbritannien, men disse forhandlinger er stadig i gang. Derfor kan der gå lang tid endnu, inden en eventuel aftale mellem 3 og Telenor kan falde på plads.

3 er det tredjestørste teleselskab i Danmark med 1,5 millioner abonnenter ved udgangen af 2022. Telenor ligger på andenpladsen med 1,6 millioner, men TDC topper med 3,3 millioner.

I Sverige er 3 fjerdestørst med 2,4 millioner abonnenter og Telenor næsten 3 millioner.