Telia lancerer Næsten Ny: Brugte og billigere smartphones

Teleselskabet Telia lancerer ny Næsten Ny, hvor kunderne fremover kan købe brugte mobiltelefoner, der er bedre for kundens pengepung og klodens ressourcer.

Telia lancerer Næsten Ny: Brugte og billigere smartphones

Under navnet Næsten Ny er teleselskabet Telia klar til at sælge pre-owned smartphones, der er brugte mobiltelefoner, som er serviceret, renset og klargjort, så de fremstår som næsten nye. Det er et godt valg for både pengepung og kloden.

Næsten ny mobiltelefon med mobilabonnement

Næsten Ny er brugte mobiltelefoner, der sælges med et mobilabonnement. Det giver kunderne mulighed for at spare nogle penge, købe mere bæredygtigt uden at gå på kompromis. De brugte mobiltelefoner hos Telia bliver nemlig serviceret, renset og klargjort, hvorved de fremstår som næsten nye. Derudover gives der 12 måneders garanti og 24 måneders reklamationsret på de brugte telefoner, hvilket giver forbrugeren de samme vilkår som ved køb af en helt ny mobil.

”Næsten Ny en god mulighed for at købe en mobiltelefon, der kvalitetsmæssigt er fuldt på højde med en fabriksny, men til en lavere pris. Det er en fordel, hvis du ikke behøver en splinterny mobil, men gerne vil spare på både husholdningsbudgettet og klodens begrænsede ressourcer, der indgår i produktionen af mobiltelefoner. Og samtidig giver vi tryghed ved køb af Næsten Ny, da vi matcher garanti og reklamationsret som ved køb af en helt ny telefon,” forklarer Lone Hendriksen, direktør for Telias privatforretning.

Se også: Mobilabonnementer på Telias netværk

Tjekket og testet

Inden de brugte mobiltelefoner rammer Telias webshop har de gennemgået et kvalitetstjek. Her bliver de både tjekket og testet, og telefonen bliver professionelt nulstillet og hukommelsen slettet.

Det sikrer, at telefonerne er fuldt funktionsdygtige og lever op til Telias Næsten Ny-standard. Kvalitetstjekket sikrer også, at mobilerne er i så god stand, at der følger både 12 måneders garanti og 24 måneders reklamationsret med.

Der er penge at spare ved at købe brugt

Hos Telia er er forskel på, hvor brugte og hvor gamle mobiltelefonerne er. Typisk har telefonerne blot været brugt af en enkelt ejer, og det vil i praksis ofte være vanskeligt at se forskel i forhold til en fabriksny telefon.

Markedspriserne for brugte telefoner varierer og derfor gør priserne på Næsten Ny mobilerne det også. Men alt afhængig af model vil der typisk være 20-50 procent at spare i forhold til nyprisen.

Tal som klimakonsulenthuset Footprint Firm har regnet på for Telia viser gevinsten ved at forlænge levetiden for en mobiltelefon. Hvis levetiden forlænges med for eksempel 1½ år, vil den gennemsnitlige CO2-udledning per år for telefonen falde med omkring 33 procent.

Se også: Telia får TV2 Play som tilvalg til mobilabonnementer