Telias nye netværk er klar

Siden december 2010 har Telia arbejdet på at opsætte et helt nyt netværk - nu er det endelig klart og fuldt udbygget.

Telias nye netværk er klar

Den 1. december 2010 lød startskuddet for en stor modernisering af Telias danske mobilnetværk.

Målet med opgraderingen var at sikre et endnu mere stabilt netværk, som samtidig også ville være klar til højere hastigheder på både 3G og 4G.

Fra 1. december 2010 til den 13. december 2011 har Telias netværksfolk arbejdet hårdt bag kulissen og praktisk talt udskiftet samtlige sendemaster i hele Danmark. Det har blandt andet betydet, at alle Telias 2G-master nu er opgradet til at understøtte enten 3G eller 4G.

Da projektet startede, dækkede Telia 82,9 procent af den danske befolkning med 3G og 8 pct. med 4G. I dag kan Telia bryste sig af en 3G dækning på 98,7 procent af befolkningen. 75 procent af befolkningen har i dag også mulighed for 4G LTE dækning hos Telia.

Helt færdig er Telia dog ikke. I den kommende tid vil Telias netværksfolk dog løbende tilrette og optimere det nye netværk. Nogle ganske få 2G sendemaster hovedsageligt i “udkants Danmark” mangler endnu at blive tilsluttet til Telias fiber backbone.

Disse få master forventes dog tilsluttet indenfor kort tid, hvorefter Telias kunder i disse områder får adgang til turbo-3G (op til 16 Mbit/S download hastighed).

For at få fuld udbytte af Telias nye 3G netværk anbefales det at benytte en 3G mobiltelefon der understøtter 3G (WCDMA) på 900 MHz.