Test af Xiaomi Mi 10T Pro – Et ægte mobilkup

Xiaomi Mi 10T Pro er et oplagt alternativ i prisklassen, hvor der gemmer sig mere flagskib end mellemklassetelefon i. Her er min test af Xiaomi Mi 10T Pro.

Test af Xiaomi Mi 10T Pro – Et ægte mobilkup

Jeg er imponeret over denne her telefon fra Xiaomi – en virkelig positiv overraskelse. Xiaomi Mi 10T Pro har en pris på under 4.000 kroner, og til den pris er der altså langt mere flagskib end mellemklassetelefon over den. Her er min test af Xiaomi Mi 10T Pro.

Normalt er det en Samsung, Huawei, Apple, OnePlus , Motorola eller Nokia telefon, der lander på mit bord til test. Men i denne omgang skulle det være en Xiaomi, og det har jeg virkelig set frem til, for det er altid spændende at prøve noget “nyt” og anderledes. Jeg har ikke haft en Xiaomi til test siden dengang teleselskabet 3 tog dem ind, hvor jeg anmeldte Xiaomi Mi 8. Det er over to år siden og der er sket meget siden da. Xiaomi er i dag en af verdens største mobilproducenter og de stormer fra i hele verden. Mens de fleste andre smartphoneproducenter gik tilbage i 2020, så gik Xiaomi frem med 17 procent. Og det er netop derfor, at det igen var blevet tid til at kigge nærmere på en Xiaomi-telefon, og nu har premium-mellemklassetelefonen Mi 10T Pro været til test. Xiaomi Mi 10T Pro har været min faste følgesvend den sidste uges tid, og jeg er ganske imponeret.

Fordele og ulemper ved Xiaomi Mi 10T Pro

Fordele:

  • Flot og flydende 144hz LCD-skærm
  • Fremragende ydelse
  • Lang batteritid og hurtig opladning
  • Et virkelig godt hovedkamera
  • Kvalitets vibratormotor
  • God byggekvalitet
  • Masser af telefon til pengene

Ulemper:

  • De andre kameralinser matcher ikke i kvalitet
  • Lidt for aggressiv strømstyring
  • Ingen mulighed for voLTE (opkaldskvalitet i HD)
  • ingen trådløs opladning

Design

Når det kommer til design og byggekvalitet, så imponerer Xiaomi Mi 10T Pro. Overvejer du at købe den, så skal du dog være opmærksom på, at det ikke er en lille let mobiltelefon. Mi 10T Pro vejer nemlig 218 gram, hvilket er betydeligt mere end den tætte konkurrent OnePlus 8T. Dens mål på 165.1 x 76.4 x 9.3 millimeter er samtidig større. Den højere vægt og større mål tænker jeg skyldes et gigantisk batteri og det store hovedkamera på bagsiden af Mi 10T Pro.

Dog er der heller ikke sparet på byggekvaliteten. Når det kommer til design og byggekvalitet, så minder Xiaomi Mi 10T Pro mere om de dyreste telefoner på markedet end dem der er tilsvarende dens pris. Den er utroligt lækker og samtidig behagelig at holde i hånden. Og på trods af dens vægt og mål, så ligger den godt i hånden og man har et sikkert greb i den.

Der er desværre ingen IP-certificering, men der er derimod en vibratormotor af høj kvalitet og stereohøjtalere.

Se også: De mest holdbare og robuste mobiltelefoner

Specifikationer på Xiaomi Mi 10T Pro

Specifikationer på Xiaomi Mi 10T Pro
Mål og vægt 165.1 x 76.4 x 9.3 mm

218 gram

Skærm 6,67″ IPS LCD 144Hz

20:9 format i 1080 x 2400

Corning Gorilla Glass 5

Chipset Snapdragon 865
Batteri 5000 mAh

33W hurtig opladning

RAM 8 GB
Lagerplads 128-256 GB UFS 3.1
Kamera Hovedkamera: 108MP f1,7, OIS

Ultra Vidvinkel: 13 MP f2,4

Makro: 5 MP, f2,4

Frontkamera: 20 MP, f2,2

Software Android 11, MIUI 12
Andet 5G-modem

Stereohøjtalere

WiFi 6

Fingeraftrykslæser på siden

Bluetooth 5.1

De bedste priser på Xiaomi Mi 10T Pro 5G 128 GB

Opdateret 26/4 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Compumail
Mindstepris
3.624,-
3.624,-
Telegiganten
Mindstepris
3.645,-
3.645,-
Merlin
Mindstepris
3.699,-
3.699,-

Xiaomi Mi 10T Pro 5G 128 GB udbydes af 6 udbydere. Du kan spare op til 424,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Xiaomi Mi 10T Pro 5G 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 6 webshops »

Skærm og ydelse

For at kunne ramme en skarp pris, så finder vi et kompromis, når det kommer en skærmen. Egentlig er det ikke et stort kompromis, for kvaliteten er nærmest irriterende god. Normalt sværger jeg til Amoled-skærme, hvor Mi 10T Pro er udstyret med en LCD-skærm, hvilket ofte betyder en ringere skærm. Og det gør det også i dette tilfælde, men det er stadig en virkelig god skærm.

Skærmen i Xiaomi Mi 10T Pro er på knap 6,7 tommer og i en fuld HD-opløsning. Der er masser af lys i den, gode betragtningsvinkler og så er den utroligt hurtigt. Den understøtter nemlig helt op til 144hz-opdateringsfrekvens, som jeg har brugt i 99 procent af tiden i min test af Xiaomi Mi 10T Pro. Vil man have endnu længere batteritid, så kan man også vælge 60 eller 90hz.

Der er derimod ingen kompromisser, når det kommer til ydelsen. Under motorhjelmen finder vi en Snapdragon 865, 8GB RAM og enten 128 eller 256 GB lagerplads, som ikke kan udvides med MicroSD. Og sammen med den hurtige 144hz skærm, så blæser Xiaomi Mi 10T Pro derudaf. Den kan ikke helt matche Samsung Galaxy S21-serien, men den er tilsvarende en OnePlus 8T. I Geekbench 5 scorer den fine 903 i single-core og 3312 i multi-core (multi-core ydelsen er faktisk identisk til Galaxy S21).

Med en stor og hurtig skærm, et stort batteri, stereohøjtalere (batteri og højtalere kommer vi til senere i testen af Xiaomi Mi 10T Pro) og masser af hestekræfter, så er Mi 10T Proo virkelig god til spil, underholdning og andre krævende opgaver.

Se også: Tests af nyeste mobiltelefoner

Xiaomi Mi 10T Pro
Xiaomi Mi 10T Pro har en overaskende god (og hurtig) LCD-skærm.

MIUI 12 er… anderledes

Jeg vil også lige kort vende Xiaomis brugerflade, MIUI, her i version 12. Version 12 er baseret på nyeste udgave af Android, version 11. Skal jeg kort prøve at give et indtryk af MIUI 12, så er det en mellemting mellem Samsungs One UI og Apples iOS. Det er både godt og nogle gange ikke så godt.

Generelt er det hurtigt, flydende og har mange gode tilpasninger. Men det er også anderledes og kræver tilvænning, og så bærer det ofte præg af dårlige oversættelser. Jeg har også oplevet, at strømstyringen har været lidt for aggressiv, hvor notifikationer ikke er sluppet igennem. Heldigvis er dette kun sket få gange, men skal det helt undgås, så skal man dykke ned i indstillingerne.

Egentlig synes jeg MIUI 12 fungerer rigtig fint, men det er ikke min yndlings Android-brugerflade.

Vild batteritid

Hvor Xiaomi Mi 10T Pro gang på gang har imponeret mig, er på batteritiden. Selvom jeg ved der sidder et stort batteri i, så holder den længere end telefoner med tilsvarende kapacitet.

Batteriet vi finder i den er på 5.000 mAh, hvilket matcher en premium-telefon som Samsung Galaxy S21 Ultra. Men det er tydeligt, at Xiaomi får langt mere ud af de mange milliampere, hvor den let har holdt sig kørende i to dage. Skal man dræne dens batteri på enkelt dag, så får man virkelig travlt. Og sparer man lidt på forbruget, så holder den også tre dage. Og det er altså med 144hz-skærmopdateringsfrekvens, hvilket gør det endnu mere imponerende.

Opladning tager derimod ikke længe. Den kan ikke matche 65W-opladning på OnePlus 8T, men de 33W i Mi 10T Pro giver en fuld opladning på under en time. 0 til 80 procent tager cirka 50 minutter. Der er desværre ingen trådløs opladning i Mi 10T Pro.

Se også: Mobiltelefoner med bedst batteritid

Stereolyd, Wi-Fi 6 og (næsten) 5G

Xiaomi Mi 10T Pro matcher virkelig de dyreste topmodeller på flere områder end den burde. I den finder vi også ting som stereohøjtalere, Wi-Fi 6, 5G og bluetooth 5.1.

Når det kommer til højtalerne, så er det skønt de spiller i stereo. De spiller rigeligt højt og klart, men der mangler bund i dem. Her kan den altså ikke helt hamle op med de bedste telefoner på markedet.

Jeg har i min test af Xiaomi Mi 10T Pro ingen problemer oplevet med telefonopkald, mobildata og andre trådløse forbindelser, så som Wi-Fi og bluetooth. Jeg lander normalt omkring de 250 mbps i download og 123 mbps i upload, når jeg tester hastigheden på 4G.

Det er dog ærgeligt at Xiaomi Mi 10T Pro ikke sælges af danske teleselskaber, for det betyder dermed, at der hverken er voLTE og 5G – selvom den faktisk har 5G-modem.

Se også: Test af Xiaomi-telefoner

Xiaomi Mi 10T Pro
Kameraet i Xiaomi Mi 10T Pro både imponerer og skuffer.

Et både godt og skidt kamera

Jeg var ret spændt på at prøve kameraet i Xiaomi. I skrivende stund har Xiaomi indtaget en tredjeplads på Dxomarks rangliste over de bedste mobilkameraer med Mi 10 Ultra, så de kan tydeligvis noget. I Xiaomi Mi 10T Pro finder vi et stort 108 megapixel hovedkamera samt et ultra vidvinkel og et makrokamera.

Og der er voldsom stor forskel på kvaliteten af billederne fra disse tre. Hvor hovedkameraet virkelig imponerer, så skuffer de to andre med ringe dynamisk rækkevidde og farver som ikke matcher hovedkameraet. Og zoom skal man heller ikke have de store forventninger til. Men heldigvis, så er det for det meste hovedkameraet der bruges.

Og lige meget hvad du kaster efter det 108 megapixel hovedkamera i Xiaomi Mi 10T Pro, så klarer den det til UG. Hvis du skal finde en grund til at vælge denne fremfor fx OnePlus 8T, så er det kameraet (og batteriet).

Hvad jeg derimod ikke er fan af, er kameraet mange skønhedsindstillinger, hvilket er populært i dens hjemmemarked, men ikke her i Europa. Selv om al skønhed er deaktiveret, så bliver der lagt et filter på selfies – øv. Når man tager billeder af anden end ansigter, så er farverne mere naturlige end mange af konkurrenterne, hvilket er ret spøjst.

Her er billeder taget med Xiaomi Mi 10T Pro. På enkelte billeder sammenligner jeg også med den dyrere Samsung Galaxy S21.

Xiaomi Mi 10T Pro er alle pengene værd

Jeg har virkelig nydt at bruge Xiaomi Mi 10T Pro, som har imponeret mig hvor det betyder mest: kvaliteten, skærmen, batteritiden, ydelsen, kameraet og ikke mindst prisen. Den er virkelig alle pengene værd.

Der er dog enkelte ting, hvor Mi 10T Pro kunne være bedre. Du skal ikke forvente at kunne bruge 5G og voLTE, hvilket er ærgerligt. Den er heller ikke beskyttet mod vand og støv, og selvom kameraet virkelig imponerer, så har det også nogle ulemper. Xiaomi Mi 10T Pro er et rigtig godt alternativ i premium-mellemklassen, hvor den nu kan findes til under 4.000 kroner. Der er virkelig meget telefon til pengene.

Xiaomi Mi 10T Pro lander i test på 5 ud af 6 stjerner

Xiaomi Mi 10T Pro
Xiaomi Mi 10T Pro får 5 stjerner i test.

Sidste tilføjelse til historien

Siden redaktionen publicerede denne fortælling er der kommet nyt i sagen. Lasse Olsen kunne ikke lade sagen ligge. 29/1/2021 puplicerede vi en ny vinkel på sagen med artiklen; Xiaomi annoncerer trådløs opladning på flere meters afstand – Forstættelsen i sagen kan læses her. Sidste ord er ikke skrevet. Se de seneste nyheder her.