Test: AKG N700NC M2 – Lyden er i centrum

Over-ear-hovedtelefonerne AKG N700NC M2 tilbyder god komfort, lækkert design, god støjreduktion og ikke mindst, så spiller de godt. Her er vores test af AKG N700NC M2.

Test: AKG N700NC M2 – Lyden er i centrum

Markedet for over-ear-hovedtelefoner med aktiv støjreduktion er ikke ligefrem ubemandet. Her sidder primært Sony og Bose som de store spillere, med nogle fremragende hovedtelefoner, og dominerer. AKG er for mange sikkert ukendte, men har været i branchen siden 1947, og nu vil også de have en bid af kagen.

AKG er nu ejet af Samsung, hvor disse hovedtelefoner med det fangende navn, N700NC M2, er topmodellen inden for over-ear med aktiv støjreduktion. Prisen ligger på vejledende 2.199 kroner, hvor man ifølge producenten får “studielyd af høj kvalitet med førsteklasses støjreduktion”.

Kan AKG tage kampen op mod Sonys WH-1000XM3 og Bose’ QuietComfort 35 II? Og hvad med Jabras fremragende Elite 85h? Vi har haft N700 til test, og vi er bestemt imponerede, men der skal også forbedringer til, hvis konkurrenterne skal vippes af pinden.

Læs også: De bedste over-ear-hovedtelefoner med støjreduktion

AKG N700NC M2: Fordele og ulemper

Fordele:

  • Virkelig god lyd
  • Komfortable
  • God passiv og aktiv støjreduktion
  • Hearthrough/ambient aware fungerer godt

Ulemper:

  • De er dyre
  • Støjreduktionen påvirkes af vind
  • Støjreduktion kan ikke deaktiveres
  • Ingen aptX

Nydeligt design på AKG N700

AKG N700 er nydelige at se på, og virker samtidig holdbare og solide. De fylder ikke meget på hovedet, hvor de samtidig sikker sikkert, uden at trykke, genere eller blive for varme. Puderne om ørerne er bløde og komfortable, selv efter lang tids brug.

Under højre ørekop finder man lydstyrke-knapper samt plads til et 3,5 mm jackstik, og et stofbeklædt kabel er inkluderet i pakken. På den anden ørekop er der USB-C indgang til opladning, powerknap samt muligheden for at tænde og slukke ambient aware.

Over-ear hovedtelefoner fra AKG kommer med et hardcase etui, hvor de ligger godt beskyttet.

Læs også: Tests af hovedtelefoner og headsets

AKG N700 har fokus på god lyd

Det er selvfølgelig ikke nok, at N700 ser godt ud og har god komfort. De skal også have god lyd og støjreduktion, hvis de skal hamle op med konkurrenterne og samtidig retfærdiggøre den høje pris.

Og lyder godt, det gør de. Faktisk er det den primære grund til, at købe netop disse hovedtelefoner. Ikke fordi de andre ikke spiller godt, men fordi AKG har deres egen lydprofil. Man kan i appen lege med EQ, hvilket jeg ikke har set nogen grund til, for lyden er spot on fra start.

Er man til masser af bas, så skal man søge et andet sted hen. Er man i stedet ude efter et sæt hovedtelefoner, som er tro mod optagelserne, så er AKG N700 et rigtig godt valg. De spiller med en dejligt balanceret lyd, som rammer hele frekvensområdet perfekt. Jeg har spillet alt fra Dire Straits, Keane, Rage Against The Machine, Ariana Grande, Amon Amarth og N700 lyder godt hele vejen rundt.

AGK N700NC M2
AKG N700NC M2

Der er samtidig en dejlig stilhed, når man nyder den gode lyd. Både den passive og den aktive støjreduktion fungerer rigtig godt. Ikke helt på højde med Sony og Bose, men bestemt tilfredsstillende. Jeg har desværre oplevet, at mikrofonerne på ydersiden lidt for let opfanger vindstøj, og da man ikke kan slå ANC fra, så kan det nogle gange irritere.

Jeg har haft enkelte telefonopkald på N700 og samtalekvaliteten er været rigtig fin, i begge ender af opkaldet.

Ambient aware gør, at man, uden man behøver tage hovedtelefonerne af, kan høre omgivelserne. Hvis man for eksempel er ude at handle ind, og skal betale ved kassen, så kan man hurtigt aktivere funktionen. Det fungerer rigtig godt og jeg har brugt det ofte. Desværre ikke have ambient aware aktiveret i opkald.

Læs også: Test af Jabra Elite 75t – in-ear når det er bedst

Batteritiden er tilfredsstillende

AKG N700 har ikke den længste batteritid på markedet, men 23 timer er i langt de fleste tilfælde nok. Alligevel er der et stykke op til fx Jabra Elite 85H, som holder omkring 35 timer. Har man brug for længere batteritid, så kan man i kablet tilstand komme op over 30 timer. Så er det bare ærgeligt, at langt de fleste mobiler ikke længere har et jackstik, heller ikke Samsungs.

Det er nok for meget at forvente, men jeg havde faktisk håbet på et bedre samspil mellem AKG hovedtelefonerne og Samsungs mobiler, nu hvor den koreanske elektronikgigant har overtaget ejerskabet. Hvor er hurtigopladning og trådløs opladning? Det kunne være en lækker tilføjelse. I det mindste er der USB-C.

Læs også: Test af JBL LIVE 650 BTNC – JBL’s bedste

Konklusion: Køb AKG N700NC M2 for deres lyd

Selvom AKG N700NC M2 er dyrere end både Sony WH-1000XM3, Jabra Elite 85h og Bose QuietComfort 35 II, så er de stadig meget anbefalelsesværdige. De leverer en god oplevelse hele vejen rundt. Designet er godt, byggekvaliteten er i top, komforten er virkelig god, batteritiden er tilfredsstillende, støjreduktionen er effektiv og så er de utroligt velspillende.

Og det er netop lyden AKG N700 skal overvinde dig med. De tre andre lyder også godt, men disse har AKGs signaturlyd, som jeg nu er blevet stor fan af. En balanceret lyd, som ikke overdøver alt for meget bas, med masser af detajler i hele frekvensområdet. Lyder det som noget for dig, så AKG N700NC M2 et godt valg. Vil du have bedre støjreduktion, men ikke lyd på samme høje niveau, så vælg Bose.

Vi giver AKG N700NC M2 5 ud af 6 stjerner.

AKG N700NC M2
AKG N700NC M2 får 5 ud af 6 stjerner.