Vivo Super FlashCharge: Oplader mobilen på 13 minutter

Kinesiske Vivo fremviser ny type opladning, der på bare 13 minutter oplader et batteri på 4000 mAh.

Vivo Super FlashCharge: Oplader mobilen på 13 minutter

Lige som man tænkte at OnePlus’ Warp Charge og Huaweis SuperCharge var de hurtigste opladningsteknologier, og på grænsen af hvad der er muligt, så kommer kinesiske Vivo med deres Super FlashCharge.

Ser man bort fra det fjollede navn, så er teknologien ganske imponerende. Huaweis 40W SuperCharge giver i en Mate 20 Pro op til 70 procent på en halv time, hvilket er ganske imponerende. Men Vivos Super FlashCharge er det langt overlegen, og giver på bare 5 minutter 50 procent strøm, på et 4000 mAh batteri. Altså næsten tilsvarende det 4200 mAh i en Mate 20 Pro.

120W Super FlashCharge oplader hele batteriet på bare 13 minutter. Det typiske problem med sådanne hurtige opladningsteknologier er batteriforringelsen, så det er interessant at se, hvad Vivo gør for at sikre, at selve batteriet kan holde til disse spændinger. Der skulle gerne komme mere information til MWC messen i Shanghai i næste uge.

Her er en demo af teknologien, hvor der bliver opladet fra 10-13 procent på 16 sekunder:

Den hurtigste opladning i en mobiltelefon, som rent faktisk kan købes, sidder i Oppo Find X Lamborghini Edition. Deres Super VOOC-teknologi oplader det 3400 mAh batteri på bare 35 minutter.