Volvo investerer i ekstrem hurtig opladning til elbiler

Volvo investerer i banebrydende batteriteknologi til elbiler, der efter blot fem minutters opladning giver 160 kilometer rækkevidde.

Volvo investerer i ekstrem hurtig opladning til elbiler

Volvo investerer mere end 21 milliarder kronr i en israelsk virksomhed, der har specialiseret sig i ekstrem hurtig opladningsteknologi til elbiler.

Volvo har ambitiøse mål om at blive 100 procent elektrisk i 2030. De har oprettet en investeringsfond kaldet Volvo Cars Tech Fund for at sikre samarbejde med andre virksomheder om udvikling af elektriske køretøjer, der skal være med til at drive udviklingen frem. Den første aftale blev indgået med Northvolt, Sveriges største batteriproducent, og nu slutter StoreDot sig til indsatsen.

Læs også: Test og anmeldelse af Volvo XC40 Recharge

Ekstrem hurtig opladning til elbiler

StoreDot er en israelsk virksomhed, der har specialiseret sig i batteriteknologi og er kendt for organiske forbindelser og germaniumbaserede batterier. Den seneste udvikling fokuserer på superhurtig opladningsteknologi, der giver 160 km ekstra rækkevidde på mindre end 5 minutter.

Volvo har investeret 21,6 milliarder kroner i det nyeste joint venture, der skal fokusere på at bringe den superhurtige batteriopladningsteknologi på markedet.

Denne teknologi er baseret på hovedsageligt siliciumbaserede anoder og software, der er tilpasset specifikt til at øge opladningstiden uden skadelige virkninger på batteriet. Teknologien er klar til markedet, og Volvo er med på et meget strategisk punkt, hvor det simpelthen er nødvendigt at fremskynde opskalering og bringe produktet i produktion i store mængder.

Hurtigere opladning på vej til Volvo- og Polestar-elbiler

Volvos joint venture med Northvolt, som blev annonceret sidste år, vil fokusere på både udvikling og fremstilling af avancerede battericeller, specielt udviklet og skræddersyet til brug i næste generation af rene elektriske Volvo- og Polestar-biler.

Som en del af investeringen etablerer Volvo og StoreDot et fælles R&D-center og en batterifabrik i Gøteborg-området i Sverige. Tilsammen vil faciliteterne skabe over 3.000 nye arbejdspladser og bane vejen for Volvo Cars ambitiøse elektrificeringsstrategi.

Læs også: Volvo vil revolutionere instrumentbordet: Forruden er skærmen

Nye elbiler-modeller på vej

I de kommende år planlægger Volvo Cars at udrulle en helt ny familie af rene elbiler, som er en af ​​branchens mest ambitiøse elektrificeringsplaner. Dets overgang til total elektrificering er en del af dets ambition om at blive en klimaneutral virksomhed i 2040, da den arbejder på konsekvent at reducere CO2-emissioner på tværs af virksomheden.

Se også: Seneste nyheder om elbiler