Ældre smartwatches får ikke Android Wear 2.0

Hvis du har et af de ældste smartwatches med Android Wear, skal du ikke gøre dig forhåbninger om at kunne opgradere til version 2.0 dette efterår.

Ældre smartwatches får ikke Android Wear 2.0

Ved Google I/O 2016 i maj måned afslørede Google en stor version 2.0 af Android Wear-styresystemet til smartwatches, der bliver lanceret i løbet af dette efterår.

Læs også: Google I/O 2016-keynote: Her er alle nyhederne [LIVE]

Google valgte dog ikke at nævne noget om, hvilke specifikke ure der bliver opgraderet til Android Wear 2.0. Heldigvis har flere af producenterne bag nogle af urene allerede meldt ud, hvordan fremtidsudsigterne ser ud for deres respektive porteføljer af ure.

Android Wear
Hverken LG G Watch eller Moto 360 får Android Wear 2.0, og det samme gælder formentlig med Samsung Gear Live.

Disse ure får ikke Android Wear 2.0

Først er der LG, der har meldt ud på Twitter, at den sydkoreanske producents første Android Wear-ur, LG G Watch, ikke får opgraderingen til version 2.0. Uret er nemlig udgået efter to år på markedet, skriver LG i tweetet.

Historien er den samme for det første Moto 360-smartwatch, der blev lanceret nogle måneder efter LGs debut-ur. Også på Twitter oplyser Motorola, at Android Wear 2.0 ikke kommer til det oprindelige Moto 360-ur. Det kan meget vel være den noget gamle processor fra Texas Instruments, der er årsag til den manglende softwareopdatering.

Samtidig med LG var Samsung også tidligt ude med et af de første smartwatches med Android Wear. Det var uret Gear Live, der for to år siden blev lanceret. Samsung har dog endnu ikke givet lyd fra sig, men uret må også formodes at være en kandidat til at have fået sin sidste softwareopgradering.

Læs også: Samsung: Ikke flere Android Wear-smartwatches fra os

Inden Android Wear 2.0 er udviklet færdig og udrulles dette efterår, kan listen over ure, der er for gamle til at modtage softwaren, formentlig vokse yderligere. Der er dog ikke andet for end at vente på, at Google officielt melder ud hvilke ure der er kompatible med den kommende software.

Hvis du har et af de nyere Android Wear-ure, kan du til gengæld se frem til en kæmpe overhaling af brugerfladen, der er tænkt helt forfra. Nu kan du have flere urskærme lige som flere hjemmeskærme på smartphonen. Et klik på hardwareknappen åbner nu listen over alle apps, som nu også kan installeres direkte på uret, så du ikke længere er afhængig af en konstant forbindelse til din smartphone.

Android Wear 2.0 gemmer også på et fuldt ud funktionelt tastatur til at skrive på, mens du også kan vælge at tegne bogstaverne, hvis du synes, at det kniber med pladsen på den lille skærm.