Amazon lancerer Halo: Fitnessur og app, der scanner din krop og stemme

Amazons nye fitnesstracker og app kan afsløre din fedtprocent med en 3D-scanning af din krop, og fitnesstrackeren kan lytte til din stemmes tonefald.

Amazon lancerer Halo: Fitnessur og app, der scanner din krop og stemme

Amazon er kæmpestore på flere områder. Nu vil Amazon også være med inden for fitnessområdet.

Det sker med lanceringen af fitnesstrackeren Halo og den dertilhørende app af samme navn, som bliver tilgængelig på både Android-smartphones og iPhones. Det oplyser Amazon i en pressemeddelelse.

Fitnesstrackeren har ingen skærm og kan derfor heller ikke fungere som et ur, men det sidder altså stadig på håndleddet. Under remmen sidder selve enheden, som er ganske lille og tynd. Det skyldes, at fitnesstrackeren er skrabet for alle klassiske features såsom GPS, Wi-Fi og 4G.

Du finder dog et accelerometer, en temperatursensor, pulsmåler, to mikrofoner, en LED-indikator og en knap til at aktivere eller deaktivere den indbyggede mikrofon. Og så er enheden også 5ATM-certificeret – det rækker ifølge Amazon til, at fitnesstrackeren kan klare en svømmetur.

Fordi enheden ingen skærm og strømslugende funktioner har, kan den køre i en uge, før du skal finde opladeren frem.

Læs også: Godt gang i salget af Huaweis smartwatch og fitness trackere

Foto: Amazon

Scan din krop og få din fedtprocent at vide

Der, hvor Amazons løsning skiller sig særligt ud, er blandt andet ved funktionen Body, hvor du via den tilhørende Halo-app kan bruge din telefons kamera til at lave en 3D-scanning af din krop.

Brugeren af appen bliver bedt om at iføre sig stramt tøj eller undertøj og gå cirka 1,8 meter væk fra telefonen, hvorefter appen tager fotos af ens krop henholdsvis forfra, bagfra og de to sider.

Billederne uploades derefter til Amazons servere, som skaber en 3D-model ud fra de fire billeder. Derefter skulle dataene angiveligt være fjernet fra Amazons servere.

Foto: Amazon

Med kunstig intelligens kan Amazon estimere din krops fedtprocent, og metoden skulle være så præcis, at Amazon mener, at tallene i appen er mere præcise end dem, du eksempelvis kan få fra en impedansvægt.

Mangler du motivationen til et vægttab, kan Halo hjælpe dig på vej. Den kan nemlig vise en slankere og sundere 3D-udgave af din krop, hvis din fedtprocent var lavere.

Siden lanceringen har Amazon allerede fået bekymrede henvendelser om, hvorvidt appen kan have en skadelig effekt hos folk, der lider af eksempelvis dysmorphofobi og anoreksi. Det skulle Amazon angiveligt have tænkt over, så appen ikke oplyser om fedtprocenter, der er livsfarligt lave.

Læs også: Amazon buldrer frem: er nu klodens 3. største virksomhed

Foto: Amazon

Mikrofon registrerer dit tonefald

Når Amazon har installeret en mikrofon direkte i fitnessuret, ville det være nærliggende at tro, at Amazons stemmestyrede assistent, Alexa, er integreret, men det er ikke tilfældet.

I stedet har Amazon implementeret en anden ret speciel feature, som sikkert vil skræmme lige så mange, som den frister.

Amazons nye Halo-app kan nemlig lytte til din stemme og scanne din stemmes tonefald, hvis du vælger at aktivere funktionen.

Funktionen fungerer ved, at uret sender små bidder af lydoptagelser til din telefon via Bluetooth, hvorefter lyden analyseres direkte på telefonen frem for at blive uploadet på Amazons servere. Efter analysen slettes lydoptagelserne, forsikrer Amazon.

Det er ikke muligt for dig at høre optagelserne, men Amazon registrerer i stedet stemmelejet, intensiteten, rytmen og tempoet på din stemme. Amazon lytter også efter særlige ord, som kan hjælpe til at kortlægge dit tonefald.

Ud over Body og Tone-funktionerne kan Halo naturligvis også tracke din søvn, så du kan se, hvor lang tid du har sovet og i hvilke søvnstadier.

Du kan også tracke dine forskellige fitnessaktiviteter, ligesom enheden også tæller dine skridt. Pulsmåleren bruges til at måle forskellige aktiviteter og kan ikke registrere atrieflimren ligesom Apple Watch og Samsung Galaxy Watch 3 i USA.

Læs også: Test: Samsung Galaxy Fit – En god fitness tracker

Amazon Halo-fitnesstracker: Pris og tilgængelighed

Amazon Halo er i første omgang kun lanceret i USA, og selv i USA er det indtil videre kun inviterede, der får adgang til at kunne tage den nye fitnesstracker og app i brug.

Til en start har Amazon Halo en vejledende pris på cirka 400 kroner før dansk moms, hvor man får seks måneders gratis brug af Halo med i prisen. Normalprisen på hardwaren er cirka 630 kroner, og når de seks måneder er gået, skal man betale cirka 25 kroner om måneden for at kunne bruge Halo-appen. Selv uden betaling kan du dog bruge visse grundlæggende funktioner såsom tracking af aktiviteter og søvn.

Foto: Amazon

Amazon Halo-fitnesstrackeren vil være tilgængelig i sort, lyseblå og rosaguld, og senere hen vil der komme flere urremme af stof i en lang række farver. De koster cirka 125 kroner, mens der også vil være sportsurremme til salg for cirka 100 kroner.

Læs også: Fitbit Ionic: Aktivitetstracker og smartwatch på én gang

Mere nyt i sagen

Her følger vi op med den seneste udvikling. mobilsiden valgte at gå videre med sagen. 24/1/2020 gik vi videre med sagen om Amazon Music er oppe på 55 millioner abonnenter – Læs den her. Se også seneste nyt om emnet ved at trykke her..