Amazon buldrer frem: er nu klodens 3. største virksomhed

E-handels og servergiganten Amazon stryger forbi Microsoft og kan nu kalde sig for verdens tredjestørste virksomhed.

Amazon buldrer frem: er nu klodens 3. største virksomhed

Amazons markedsværdi på den amerikanske fondsbørs rundede to, for selskabet, historiske milepæl i går. For første gang nogensinde passerede en valuering på over 700 mia. amerikanske dollars – i alt 702,5 mia. dollars – et tal der vipper Microsoft af pinden som verdens tredje største virksomhed.

Microsoft rundede i går en markedsværdi på 699,2 mio. dollars.

Handel og server-giganten Amazon er nu kun overhalet af Apple og Googles Alphabet som kan mønstre markedsværdier på henholdsvis 849,2 og 744,7 mia. dollars.

Se også:  Apple solgte flere tablets i 2017 end Samsung og Amazon

Det har været et godt år på fondsbørsen for Amazon, igennem det seneste år er selskabets aktiekurs steget med 73 pct. En kursstigning som Amazons CEO, Jeff Bezos, privatformue har nydt godt af: i forrige måned puffede han Microsoft storaktionær og grundlægger, Bill Gates, af tronen som klodens rigeste mand.

Hvor Microsoft og Amazon har forskellige rødder indenfor IT-industrien, henholdsvis desktop og e-handel, duellerer de to virksomheder nu direkte indenfor den boomende Cloud-sektor.

Læs også:  Amazon Go: et supermarked uden kø og kasser

Amazon vs Microsoft kurs 14  februar 2018
Den 14. februar 2018 passerede Amazons markedsværdi Microsofts. Foto: CNBC

Opdatering:

Sagen er slet ikke slut. Redaktionen har fulgt op på artiklen. mobilsiden har bragt sagen videre. d. 6/2/2018 fulgte vi historien op med artiklen om Apple solgte flere tablets i 2017 end Samsung og Amazon – Du læser den her. Redaktionen dækker emnet fortløbende. Se seneste nyt her.