Apple afslører ved en fejl sporingsenhederne Airtags

Apple ved en fejl selv afsløret at Airtags-sporingsenhederne er på vej. Disse små enheder hjælper med at finde ting, de er påsat, og kan finde en slukket iPhone.

Apple afslører ved en fejl sporingsenhederne Airtags

Det er et helt år siden, at vi først hørte om Apple AirTags, men de er endnu ikke blevet lanceret. Noget tyder dog på, at en lanceringen nærmer sig, for nu har Apple, ved en fejl, selv afsløret deres eksistens i en “how-to”-video, og derefter fjernet videoen.

Først blev der fundet nogle koder i iOS13, som afslørede Apple arbejdede på de små sporingsenheder, som minder meget om dem vi kender fra Tile.

Læs også: Tile gør det lettere at finde de tabte ting

I videoen viser Apple hvordan man nulstiller en iPhone, men de har ved en fejl overset Airtags-navnet i mobilens indstillinger. Her beskrives der meget kort, at Airtags kan finde glemte ting og sager, samt en iPhone, selvom det hele er offline – altså uden mobil- eller WiFi-dækning.

Hvad er Apple Airtags?

Apple AirTags ser ud til at minde meget om Tile. Tile laver små sporingsenheder, som, via bluetooth, kan finde ting de er påsat. Det kan være i nøglebundtet, pengepungen, tasken eller noget helt andet. Via iPhonen kan man finde frem til de glemte ting, men de små AirTags kan også finde en forsvundet iPhone.

På Tiles produkter kan man trykke på sporingsenheder, hvorefter den får mobiltelefonen til at ringe højt, så man let kan finde den. Det samme tænker vi er tilfældet med AirTags. Samme funktionalitet kommer sikkert til Apple Watch.

Apple Airtags i video
Apple Airtags dukkede op i Apples egen How-to-video.

Læs også: Alt Apple vil lancere i 2020

Hvornår lancerer AirTags?

Det ved vi desværre ikke. Som sagt har de været afsløret i et års tid, men er endnu ikke blevet præsenteret af Apple. Vores overbevisning er, at de bliver lanceret sammen med iPhone 12, hvilket er til september.

Læs også: Apple forventer at sælge 100 millioner iPhone 12

Det videre forløb i sagen

Der er sket en del siden vi bragte artiklen. Lasse Olsen har holdt fast i temaet. 2/4/2020 rettede vi nyt fokus på sagen med historien Apple CarKey: Dette ved vi om Apples virtuelle bilnøgle – Du kan læse den her. Seneste nyheder om iPhone finder du her..