Apple og Google vil bekæmpe uønsket tracking via AirTags

Apple og Google arbejder på en fælles branchespecifikation for trackere, der skal sætte stopper for uønsket tracking af folk.

Apple og Google vil bekæmpe uønsket tracking via AirTags

Apple og Google afslørede forleden, at de er gået sammen om at gøre noget ved problemet med uønsket tracking via trackingenheder som Apples AirTag.

De er nemlig gentagende gange blevet brugt til at tracke folk, uden at de har vidst om det. Problemet er tydeligvis nået til et punkt, hvor de to selskaber følte sig nødsaget til at gribe ind.

Se også: Priser på bluetooth tracker

Foreslår regelsæt på tværs af branchen

Deres indgriben består i at bidrage med et forslag til en branchespecifikation, der skal hjælpe med at bekæmpe misbruget af tracking-enheder med Bluetooth-placering til uønsket tracking.

Denne ”første-af-sin-slags” specifikation gør det muligt for enheder som AirTag at være kompatible med registrering af uautoriseret sporing og advarsler på tværs af Android og iOS.

Samsung og Tile samt andre på vores kanter mindre kendte selskaber som Chipolo, eufy Security og Pebblebee har allerede udtrykt sig positivt om forslaget til specifikationen, der indeholder instruktioner og anbefalede fremgangsmåder tiltænkt de producenter, der går med på at lægge en sådan kompatibilitet ind i sin produkter.

Det er et tydeligt tegn på, at i hvert fald en del af industrien er interesserede i at gøre noget alvorligt ved problemet.

Se også: Hvad koster Apple AirTags?

Implementering kan blive klar sidst i 2023

Det forslag på specifikationer, som Apple og Google har lavet, venter på at blive gennemgået de kommende tre måneder og kommenteret af Internet Engineering Task Force.

Derefter skal de to selskaber i fællesskab forholde sig til den feedback, som de får og til sidst i slutningen af året komme med en implementering af specifikationerne for advarsler om uønsket tracking i produkterne.

Support af dette kommer sidenhen til kommende versioner af Android og iOS.

Se også: Spor katten med tracker fra Tile