Tile lancerer Bluetooth-halsbånd til at tracke katten

Tile har lanceret en ny tracker til katte med tre års batterilevetid og et design skræddersyet til at passe på katten - se pris.

Tile lancerer Bluetooth-halsbånd til at tracke katten

Tile har lanceret en ny tracker, der skal hjælpe katteejere med at finde deres pelsede ven. Med Tile for Cats-halsbåndet går katten rundt med en Tile-tracker, så man hurtigt kan finde den, hvis den er blevet væk.

Man kan få halsbånd med tracker i enten sort eller hvid og koster omkring 300 kroner. Dermed lægger det sig lidt under prislejet for andre af denne type trackere specielt udviklet til at spore og finde katte med.

Halsbånd og vandtæt tracker

Halsbåndet består af selve halsbåndet i silikone og en Tile Sticker-tracker. Sticker-trackeren er vandtæt og kompatibel med Tile-appen på Android eller iOS-enheder og har en maksimal rækkevidde på 76 meter.

Batteriet holder i omkring tre år, og så er man nødt til at skifte trackeren ud. Holderen til at fæste på halsbåndet passer på alle halsbånd, der er mellem 0,9 og 1,9 cm brede, uanset om de har en anti-kvælningsmekanisme eller ej.

Det er ikke første gang, Tile anbefaler os at bruge deres produkter til at holde styr på kæledyrene, men den nye løsning er meget bedre.

Tile Sticker-trackeren er meget mere strømlinet og risikoen for, at den hænger fast i noget og på den måde kan skade dyret, er meget mindre.

Se også: De bedste aktivitetstrackere

Kobles til et trackernetværk

Tile har et trackernetværk, som alle Tile-brugere er tilknyttet, og som hjælper med at finde ens ting og sager, hvis de er blevet væk, præcis som med Apples AirTag.

Den officielle Tile-app viser, hvor stærkt signalet fra en opkoblet tracker er og giver ”varmere eller koldere” meddelelser, alt efter om man nærmer sig genstanden eller ej. Trackeren bipper, så man også kan lytte sig frem til, hvor den er.

Se også: Billig bluetooth tracker

Tile tracker til katte erstatter ikke mikrochip

Det er dog vigtigt at huske, at Tiles tracker ikke er et alternativ til at udstyre katten med en mikrochip. Mikrochippen kan identificere din kat og øger muligheden betydeligt for at få katten tilbage, hvis den forsvinder, bliver stjålet eller havner i en ulykke.

I modsætning til et halsbånd kan mikrochippen heller ikke tages af eller sidde fast i ting og sager, når katten er på opdagelse.