Apple udvikler Mac-skærm med indbygget smart home-kontrolpanel

En Mac-skærm med indbygget smart home-kontrolpanel, der vises når computeren er slukket, er under udvikling, siger nye rygter.

Apple udvikler Mac-skærm med indbygget smart home-kontrolpanel

I fremtiden kan Mac-skærme og computere være udstyret med et smart home-kontrolpanel, der kan bruges selv når computeren er slukket.

Se også: Prisen falder snart på iPhones

En enorm smartskærm til hjemmet

Det er ikke nyt for Apple at lave computer skærme, men det er ikke længe siden, at Apple begyndte at kaste sig over at lave professionelle skærme. Skærmene Studio Display og Pro Display XDR er dyre skærme ment til arbejdsbrug med priser helt op til 50.000 kroner.

Apple har startet udviklingen på nye skærme af denne slags, men kigger dermed også på nye funktioner til dem, herunder smart home-funktioner.

Faktisk er Apples to kostbare skærme allerede udstyret med processorkraft, der kan løse den slags opgaver. Studio Display har for eksempel Apple A13 Bionic indbygget, der håndterer kameraet og højtalere og funktioner som spatial audio.

Skærmen får sine egne funktioner

Det tyder dog på, at Apple vil meget mere med deres skærme. Lige nu “virker” skærmen kun, når computeren er tændt. Men i fremtiden kan skærmen få sine egne indbyggede funktioner, som kan bruges selv når computeren er slukket.

Rygterne taler om skærmen som et kontrolpanel til smart home, men der kan også være andre funktioner Apple har tænkt på, som for eksempel indbygget Airplay, Siri og en “indbygget Apple TV”.

Denne nye skærm fra Apple kan blive lanceret allerede næste år.

iPad’en får også smartskærm

Sammen med den kommene nye iPadOS 17-softwareopdatering, der rulles ud senere i år, kommer spændende nye funktioner til Apples iPad.

En af disse nye funktioner er, at iPad vil kunne bruges som en slags kontrolpanel og smartskærm til smart home, når tabletten ikke bruges. Lidt ligesom i Pixel Tablet, som Google netop har lanceret.

Kan komme senere til alle Mac-computere

Senere hen kan disse funktioner komme til andre af Apples skærme, der sidder i blandt andet iMac, MacBook Air og MacBook Pro.

Se også: Apple har store problemer med Vision Pro